Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због грипа продужен школски распуст за два дана

rssBookmark and Share

04.01.2017. Бета

Због повећаног броја оболелих од грипа препоручено је да школски распуст буде продужен за два дана, на 9. и 10 јануар, речено је данас агенцији Бета у Министарству просвете.

Због грипа продужен школски распуст за два дана

Први радни рад биће среда, 11. јануар, додали су у том министарству, објашњавајући да је то одлучено у договору са Министарством здравља. Коначна одлука биће донета у зависности од броја оболелх од грипа.

Ђаци су у школу требали да пођу у понедељак, 9. јануара.Током новогодишњих празника повећан је број оболелих од грипа, а у неким клиничко-болничким центрима у Србији уведена је забрана посета као превентивна мера.

У Нишу повећан број оболелих од грипа

Број људи са симптомима сличним грипу повећан је у Нишу током празника, а неки пацијенти задржани су на болничком лечењу.

Директор Инфективне клинике у Нишу Жарко Ранковић рекао је за агенцију Бета да је протеклих дана на болничком лечењу због компликација изазваних вирусом грипа било између пет и девет пацијената.

"Један пацијент налази се у интензивној нези на респиратору", казао је Ранковић.

Портпаролка Дома здравља Невена Симовић рекла је да број прегледа у тој здравственој установи повећан, тако да су педијатри имали у просеку 50 пацијената, а лекари опште праксе 40 пацијената.

"Повишена температура, гушобоља и кашаљ главни су разлози због којих су се пацијенти обраћали за помоћ нашим лекарима", казала је Симовић.

Хитна помоћ у Нишу збринула је у протекла 24 сата 559 пацијената, што је за око 150 више него уобичајено нерадним данима, а помоћ су најчешће тражили пацијенти са повишеном телесном температуром и због кашаља.


#   школе   Хитна помоћ   распуст   Жарко Ранковић   24 сата   Невена Симовић   Клиника за инфективне болести
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима