Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog gripa produžen školski raspust za dva dana

rssBookmark and Share

04.01.2017. Beta

Zbog povećanog broja obolelih od gripa preporučeno je da školski raspust bude produžen za dva dana, na 9. i 10 januar, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu prosvete.

Zbog gripa produžen školski raspust za dva dana

Prvi radni rad biće sreda, 11. januar, dodali su u tom ministarstvu, objašnjavajući da je to odlučeno u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja. Konačna odluka biće doneta u zavisnosti od broja obolelh od gripa.

Đaci su u školu trebali da pođu u ponedeljak, 9. januara.Tokom novogodišnjih praznika povećan je broj obolelih od gripa, a u nekim kliničko-bolničkim centrima u Srbiji uvedena je zabrana poseta kao preventivna mera.

U Nišu povećan broj obolelih od gripa

Broj ljudi sa simptomima sličnim gripu povećan je u Nišu tokom praznika, a neki pacijenti zadržani su na bolničkom lečenju.

Direktor Infektivne klinike u Nišu Žarko Ranković rekao je za agenciju Beta da je proteklih dana na bolničkom lečenju zbog komplikacija izazvanih virusom gripa bilo između pet i devet pacijenata.

"Jedan pacijent nalazi se u intenzivnoj nezi na respiratoru", kazao je Ranković.

Portparolka Doma zdravlja Nevena Simović rekla je da broj pregleda u toj zdravstvenoj ustanovi povećan, tako da su pedijatri imali u proseku 50 pacijenata, a lekari opšte prakse 40 pacijenata.

"Povišena temperatura, gušobolja i kašalj glavni su razlozi zbog kojih su se pacijenti obraćali za pomoć našim lekarima", kazala je Simović.

Hitna pomoć u Nišu zbrinula je u protekla 24 sata 559 pacijenata, što je za oko 150 više nego uobičajeno neradnim danima, a pomoć su najčešće tražili pacijenti sa povišenom telesnom temperaturom i zbog kašalja.


#   škole   Hitna pomoć   raspust   Žarko Ranković   24 sata   Nevena Simović   Klinika za infektivne bolesti
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima