Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зорана Михајловић обишла радове на изградњи деонице Српска Кућа - Левосоје (видео)

rssBookmark and Share

Бујановац 26.07.2017.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас деоницу Српска Кућа - Левосоје на Коридору 10

Зорана Михајловић обишла радове на изградњи деонице Српска Кућа - Левосоје (видео)

Она се том приликом поручила да ће са својим тимом наставити да обилази то градилиште како би се уверила да ће радови бити завршени у уговореном року – до новембра 2017. године.

„Ово је важна деоница дуга 8,06 километара и једина на Коридору 10 чији је главни извођач конзорцијум домаћих компанија „МБА Ратко Митровић нискоградња – Србијааутопут“.

„Поносна сам на то што су домаће компаније извођачи, а њихов рад на овој деоници слика је рада целе грађевинске индустрије у Србији. На овој деоници они морају да покажу да домаће компаније могу бити главни извођачи и зато не сме бити кашњења“, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе истакла је да је држава обезбедила све предуслове да се радови заврше у року – новац, дозволе, препројектовање. Сада је затражила од извођача да убрза темпо и ангажује још радника.

„Морамо да интензивирамо радове ако хоћемо да све стигнемо у року, а управо то хоћемо. Имали сте прилике да видите како то изгледа на половини радова, а сада морамо брже“, рекла је Михајловићева.

Оног тренутка кад се ова деоница заврши, додаје она, имаћемо завршен јужни крак Коридора 10.

„Остаће само Грделичка клисура, за коју је директор „Коридора Србије“ Зоран Бабић рекао да почиње асфалтирање појединих делова ауто-пута. И ту смо на крају“, поручује она.

Михајловићева је апеловала и на извођаче да инсистирају на томе да радници на градилиштима носе заштитну опрему и шлемове, јер се често дешава да то не раде.

„Данас видим да сви носе шлемове, али биће ми жао ако се испостави да сутра тога нема. То је свакако један од фактора који одређују квалитет извођача и молила бих да се води рачуна о животима људи који овде раде“, поручила је Михајловићева.

Директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак рекао је новинарима да је на овој деоници потребно више људи и механизације.

„Чека нас озбиљан посао. Морамо да завршимо посао до новембра“, рекао је Дробњак.

Вршилац дужности директора „Коридора Србије“ Зоран Бабић рекао је да је то предузеће задужено за надзор, а свакодневним присуством, како је навео, настоје да решавају текуће проблеме, како би се радови завршили у року.

„Желимо да добијемо ауто-пут врхунског квалитета, да Коридор 10 буде најквалитетнији пут и да досањамо овај сан“, рекао је Бабић.


#   Бујановац   Путеви Србије   ауто-пут   Зорана Михајловић   Грделичка клисура   коридор 10   седница Владе   Зоран Бабић   Коридори Србије   Зоран Дробњак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима