Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кабинет министарке на градилишту: Најважнији задатак је завршетак Коридора 10

rssBookmark and Share

Грделичка клисура 04.12.2018. Јужна Србија Инфо

Михајловићева, која је ове недеље преселила Министарство у Грделичку клисуру, обишла је данас радове на траси кроз ову деоницу која је дугачка 26,3 км и асфалтирана у дужини од 24,5 км.

Кабинет министарке на градилишту: Најважнији задатак је завршетак Коридора 10

„Завршетак Коридора 10 најважнији je инфраструктурни пројекат за Владу Србије и нашу земљу и не постоји природније место на ком бих као ресорна министарка требало да будем од Грделичке клисуре, где се пројекат приводи крају. Урадили смо импресиван посао овде и жеља нам је да покажемо грађанима колико је то грађевински било тешко, а колико много је урађено. Ту смо и да пружимо подршку „Коридорима Србије“, извођачима и надзору који су радили на најтежем градилишту у Европи“, изјавила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

„Имали сте прилике да видите заједно са мном како данас изгледа ауто-пут кроз Грделичку клисуру. Не постоји место на критичним тачкама на ком се не ради, на неким позицијама радови се изводе 24 сата. Заборављамо да прошле године није било ниједног метра афсалта на овој деоници, а да је 2014. године Грделичка клисура била само природна лепота. Данас је то природна лепота, али са новим ауто-путем“, рекла је она, и додала да данас не жели да говори о роковима јер су они одавно познати.

Потпредседница Владе додала је и да очекује разне коментаре на одлуку да Министарство пресели на Коридор 10.

„За четири године сам показала да нисам салонски министар и да у седмици неколико дана проведем на терену. Уколико желите да завршите успешно посао, онда морате и да контролишете извођаче, разговарате с радницима, укажете на проблеме где постоје, честитате на добро обављеном послу. Наредних дана имаћу састанке са свим извођачима, председницима општина у овом крају, директором Светске банке и његовим сарадницима, као и фирмама које раде на источном краку Коридора 10. Географски смо се изместили, али суштински радимо све као и из Београда“, рекла је Михајловићева.

Зоран Бабић, директор „Коридора Србије“, захвалио је Влади и потпредседници Михајловић на подршци и помоћи, али и грађанима Србије што стрпљиво чекају завршетак радова на најтежем градилишту у Европи.

„Ради се даноноћно, нико неће проћи овом деоницом док не буде максимално стабилна и безбедна. Како смо решили клизиште на косини 6, тако ћемо победити и све друге изазове које је природа пред нас ставила. Безбедност је на првом месту“, рекао је Бабић.

Пре обиласка трасе, Михајловићева је одржала састанак са представницима компанија "Азви", "Интеграл", "Еуро алијанс" и "Трејс", које изводе радове на изградњи Коридора 10 на деоници кроз Грделичку клисуру.

Коментара: 0


#   Путеви Србије   саобраћај   ауто-пут   Зорана Михајловић   Грделичка клисура   коридор 10   седница Владе   Зоран Бабић   24 сата
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима