Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kabinet ministarke na gradilištu: Najvažniji zadatak je završetak Koridora 10

rssBookmark and Share

Grdelička klisura 04.12.2018. Južna Srbija Info

Mihajlovićeva, koja je ove nedelje preselila Ministarstvo u Grdeličku klisuru, obišla je danas radove na trasi kroz ovu deonicu koja je dugačka 26,3 km i asfaltirana u dužini od 24,5 km.

Kabinet ministarke na gradilištu: Najvažniji zadatak je završetak Koridora 10

„Završetak Koridora 10 najvažniji je infrastrukturni projekat za Vladu Srbije i našu zemlju i ne postoji prirodnije mesto na kom bih kao resorna ministarka trebalo da budem od Grdeličke klisure, gde se projekat privodi kraju. Uradili smo impresivan posao ovde i želja nam je da pokažemo građanima koliko je to građevinski bilo teško, a koliko mnogo je urađeno. Tu smo i da pružimo podršku „Koridorima Srbije“, izvođačima i nadzoru koji su radili na najtežem gradilištu u Evropi“, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

„Imali ste prilike da vidite zajedno sa mnom kako danas izgleda auto-put kroz Grdeličku klisuru. Ne postoji mesto na kritičnim tačkama na kom se ne radi, na nekim pozicijama radovi se izvode 24 sata. Zaboravljamo da prošle godine nije bilo nijednog metra afsalta na ovoj deonici, a da je 2014. godine Grdelička klisura bila samo prirodna lepota. Danas je to prirodna lepota, ali sa novim auto-putem“, rekla je ona, i dodala da danas ne želi da govori o rokovima jer su oni odavno poznati.

Potpredsednica Vlade dodala je i da očekuje razne komentare na odluku da Ministarstvo preseli na Koridor 10.

„Za četiri godine sam pokazala da nisam salonski ministar i da u sedmici nekoliko dana provedem na terenu. Ukoliko želite da završite uspešno posao, onda morate i da kontrolišete izvođače, razgovarate s radnicima, ukažete na probleme gde postoje, čestitate na dobro obavljenom poslu. Narednih dana imaću sastanke sa svim izvođačima, predsednicima opština u ovom kraju, direktorom Svetske banke i njegovim saradnicima, kao i firmama koje rade na istočnom kraku Koridora 10. Geografski smo se izmestili, ali suštinski radimo sve kao i iz Beograda“, rekla je Mihajlovićeva.

Zoran Babić, direktor „Koridora Srbije“, zahvalio je Vladi i potpredsednici Mihajlović na podršci i pomoći, ali i građanima Srbije što strpljivo čekaju završetak radova na najtežem gradilištu u Evropi.

„Radi se danonoćno, niko neće proći ovom deonicom dok ne bude maksimalno stabilna i bezbedna. Kako smo rešili klizište na kosini 6, tako ćemo pobediti i sve druge izazove koje je priroda pred nas stavila. Bezbednost je na prvom mestu“, rekao je Babić.

Pre obilaska trase, Mihajlovićeva je održala sastanak sa predstavnicima kompanija "Azvi", "Integral", "Euro alijans" i "Trejs", koje izvode radove na izgradnji Koridora 10 na deonici kroz Grdeličku klisuru.

Komentara: 0


#   Putevi Srbije   saobraćaj   auto-put   Zorana Mihajlović   Grdelička klisura   koridor 10   sednica Vlade   Zoran Babić   24 sata
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima