Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Preduzeće "Ratko Mitrović" da se drži rokova izgradnje mostova na Koridoru 10, ili...

rssBookmark and Share

Bujanovac 24.09.2018. Južna Srbija Info

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas radove na izgradnji auto-puta od Srpske kuće do Levosoja, i poručila da će do kraja godine biti završeni kompletni istočni i južni krak Koridora 10.

Mihajlovićeva: Preduzeće "Ratko Mitrović" da se drži rokova izgradnje mostova na Koridoru 10, ili...

Mihajlovićeva je novinarima posle obilaska radova rekla da je na deonici Srpska kuća-Levosoje pušteno u saobraćaj 6,6 kilometara auto-puta i da je ostalo da se završe radovi na dva mosta kako bi cela trasa bila kompletno puštena. 

„Od firme „MBA Ratko Mitrović“, koja izvodi radove na mostovima, očekujem da se drži roka. Mostovi su dugi 39 i 60 metara i nije u redu da se brukamo i da, pored celog Koridora i Grdeličke klisure u kojoj se radi 24 sata, ne možemo da završimo dva mosta od devedesetak metara. Poruka izvođačima je da se prihvate posla i da se drže roka, ne želim probleme“, rekla je Mihajlovićeva.

V. d. generalnog direktora JP „Putevi Srbije“, Zoran Drobnjak, rekao je da su trenutno u toku radovi na dva mosta na trasi od Srpske kuće do Levosoja i da će kompletna deonica biti puštena u saobraćaj za mesec dana.

V. d. direktora „Koridora Srbije“, Zoran Babić, rekao je da je na deonicama auto-puta kroz Grdeličku klisuru završeno 96 odsto radova, kao i da su kompletno završena tri od šest lotova. “U tunelu Manajle je jedna cev asfaltirana i ofarbana, radi se još druga cev. Kad je reč o kosini 2, koja se obrušila, analize Građevinskog fakulteta pokazale su da nema pomeranja preostale mase, a radi se 24 sata na sanaciji kosine. Tu je potrebno pomeriti oko 300.000 kubika zemlje za desetak dana, kako bi  mogli da budu postavljeni šipovi za galeriju koja će biti duga 150 metara”, rekao je Babić.

Deonica Srpska kuća-Levosoje na drumskom Koridoru 10 dužine je 8,06 kilometara, a radove izvodi konzorcijum „Srbijaautoput“ i „MBA Ratko Mitrović“.

Komentara: 0


#   Bujanovac   Putevi Srbije   saobraćaj   auto-put   Zorana Mihajlović   koridor 10   Zoran Babić   24 sata   Ministarstvo građevinarstva   Zoran Drobnjak   Levosoje   Srpska kuća
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima