Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловићева: Посао Владе Србије је да спаја нашу земљу са Европом и регионом, следеће године изградња ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина

rssBookmark and Share

Владичин Хан 13.06.2018. Јужна Србија Инфо

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је синоћ заједно са директорима „Коридора“ и „Путева Србије“, Зораном Бабићем и Зораном Дробњаком, начелником Пчињског округа и председницима општина Владичин Хан и Врањска Бања радове на изградњи ауто-пута на Коридору 10 кроз Грделичку клисуру, на деоници Царичина долина-Владичин Хан.

Михајловићева: Посао Владе Србије је да спаја нашу земљу са Европом и регионом, следеће године изградња ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина

“Посао Владе Србије је да гради ауто-путеве, да спаја нашу земљу са Европом и регионом. Неки други изгледа имају посао да све то блокирају. И у томе се разликујемо”, изјавила је Михајловићева.

Она је обишла радове у тунелу Манајле, као и мост Врла на делу трасе од тунела до Владичиног Хана.

“Све ово што смо данас заједно видели нису само ауто-пут, мостови, тунели. Ово је корак ка новим инвестицијама и даљем развоју наше привреде. Ово је корак ка новим радним местима, вишем животном стандарду и бољем животу наших грађана”, изјавила је Михајловићева.

Потпредседница Владе рекла је да је пре само шест месеци било незамисливо проћи овом трасом.

“Ми данас завршавамо Грделичку клисуру, креће асфалтирање у Сићевачкој клисури. Комплетан Коридор 10 биће готов на јесен, са опремањем тунела до децембра. Хвала вам свима јер радите на време, у року и квалитету”, рекла је она.

Михајловићева је додала и да следеће године креће изградња ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина, као и Моравског коридора.

“Већ следеће године крећемо у изградњу нових великих инфраструктурних пројеката који вреде више стотина милиона евра”, изјавила је Михајловићева.

Зоран Бабић, директор „Коридора Србије“, захвалио је потпредседници Владе и Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на подршци и сарадњи.

“Без тимског рада и залагања ресорног министарства не бисмо успели. Вредно и одговорно радимо, у јулу ће бити асфалтирана лева, а у септембру десна цев тунела Манајле”, рекао је Бабић.  

 

Коментара: 0


#   Владичин Хан   ауто-пут   Зорана Михајловић   Грделичка клисура   Приштина   коридор 10   седница Владе   Зоран Бабић   Зоран Дробњак
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима