Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Posao Vlade Srbije je da spaja našu zemlju sa Evropom i regionom, sledeće godine izgradnja auto-puta Niš-Merdare-Priština

rssBookmark and Share

Vladičin Han 13.06.2018. Južna Srbija Info

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je sinoć zajedno sa direktorima „Koridora“ i „Puteva Srbije“, Zoranom Babićem i Zoranom Drobnjakom, načelnikom Pčinjskog okruga i predsednicima opština Vladičin Han i Vranjska Banja radove na izgradnji auto-puta na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, na deonici Caričina dolina-Vladičin Han.

Mihajlovićeva: Posao Vlade Srbije je da spaja našu zemlju sa Evropom i regionom, sledeće godine izgradnja auto-puta Niš-Merdare-Priština

“Posao Vlade Srbije je da gradi auto-puteve, da spaja našu zemlju sa Evropom i regionom. Neki drugi izgleda imaju posao da sve to blokiraju. I u tome se razlikujemo”, izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je obišla radove u tunelu Manajle, kao i most Vrla na delu trase od tunela do Vladičinog Hana.

“Sve ovo što smo danas zajedno videli nisu samo auto-put, mostovi, tuneli. Ovo je korak ka novim investicijama i daljem razvoju naše privrede. Ovo je korak ka novim radnim mestima, višem životnom standardu i boljem životu naših građana”, izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade rekla je da je pre samo šest meseci bilo nezamislivo proći ovom trasom.

“Mi danas završavamo Grdeličku klisuru, kreće asfaltiranje u Sićevačkoj klisuri. Kompletan Koridor 10 biće gotov na jesen, sa opremanjem tunela do decembra. Hvala vam svima jer radite na vreme, u roku i kvalitetu”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da sledeće godine kreće izgradnja auto-puta Niš-Merdare-Priština, kao i Moravskog koridora.

“Već sledeće godine krećemo u izgradnju novih velikih infrastrukturnih projekata koji vrede više stotina miliona evra”, izjavila je Mihajlovićeva.

Zoran Babić, direktor „Koridora Srbije“, zahvalio je potpredsednici Vlade i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na podršci i saradnji.

“Bez timskog rada i zalaganja resornog ministarstva ne bismo uspeli. Vredno i odgovorno radimo, u julu će biti asfaltirana leva, a u septembru desna cev tunela Manajle”, rekao je Babić.  

 

Komentara: 0


#   Vladičin Han   auto-put   Zorana Mihajlović   Grdelička klisura   Priština   koridor 10   sednica Vlade   Zoran Babić   Zoran Drobnjak
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}