Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гоблини одушевили децу из комшилука

rssBookmark and Share

08.07.2016. Саша Марковић Гидра

Гоблини су митолошки патуљци са великим носом и ушима, паметни су, мрзе друштво и склони су чинити разне неподопштине.

Гоблини одушевили децу из комшилука

Ови наши савремени шабачки Гоблини су сасвим обични људи који су се после две године поново појавили у Нишу, тачније у дворишту Бановине али за разлику од ових поменутих чине лепе, добре, “опасне ствари”.

Своји наступ пред препуним добро расположеним аудиторијумом отворили су “Луном”, “Магновањем ” и “Петром", што су били прави поготци у мету како би у старту бацили присутне у лудило, флеш или транс.

Певач бенда Бранко Голубовић - Голуб је на време подсетио на седмо јуловске празнике, на Жикицу Јовановића Шпанца и верски празник “Свети Јован”, па је у ту част бенд извео пригодну песму за ту прилику “Печења и ракије”.

Након тога Голуб нас је подсетио на свој Етиописки животни пут који је управо прешао и са рога Африке на време слетио у простор на десној обали Нишаве. Онда је уследила грмљавина сетом хитова “Далеки пут”, “Она мисли да зна”, “Ципјонка” и Панк нот Деад” и наравно “Ања, волим те”.

У последњем делу концерта уследиле су добро познате прозивке премијеру и бенд је упутио јавни позив Нишлијама који су увек били локомотива револуција за нови излазак на улице и обрачун са политичарима уз своје препознативље хитове “Има нас”, “Воз” и “Сплет околности”.

Након двочасовног “лудила” бенд се опростио са “Децом из комшилука” и затворио наступ ове дивне гоблинске ноћи. Њихов фротмен, баш као и права птица голуб показао је праву и урођену људску способност орјентисања у свом животном простору према својим верним фановима који су били из разних крајева Србије.

Стрпљиво, без журбе и љубазно, баш као и читав бенд наставили су дружење и фотографисање са својим обожаваоцима.

Ова незаборвна гоблинска ноћ који су нам приредили неки нови “Шабачки чивијаши” памтиће се дуго. Најважније од свега је, ипак, да “Има нас, гомила”.....


#   рок музика   Свети Јован   јавни позив   Гоблини
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима