Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Goblini oduševili decu iz komšiluka

rssBookmark and Share

08.07.2016. Saša Marković Gidra

Goblini su mitološki patuljci sa velikim nosom i ušima, pametni su, mrze društvo i skloni su činiti razne nepodopštine.

Goblini oduševili decu iz komšiluka

Ovi naši savremeni šabački Goblini su sasvim obični ljudi koji su se posle dve godine ponovo pojavili u Nišu, tačnije u dvorištu Banovine ali za razliku od ovih pomenutih čine lepe, dobre, “opasne stvari”.

Svoji nastup pred prepunim dobro raspoloženim auditorijumom otvorili su “Lunom”, “Magnovanjem ” i “Petrom", što su bili pravi pogotci u metu kako bi u startu bacili prisutne u ludilo, fleš ili trans.

Pevač benda Branko Golubović - Golub je na vreme podsetio na sedmo julovske praznike, na Žikicu Jovanovića Španca i verski praznik “Sveti Jovan”, pa je u tu čast bend izveo prigodnu pesmu za tu priliku “Pečenja i rakije”.

Nakon toga Golub nas je podsetio na svoj Etiopiski životni put koji je upravo prešao i sa roga Afrike na vreme sletio u prostor na desnoj obali Nišave. Onda je usledila grmljavina setom hitova “Daleki put”, “Ona misli da zna”, “Cipjonka” i Pank not Dead” i naravno “Anja, volim te”.

U poslednjem delu koncerta usledile su dobro poznate prozivke premijeru i bend je uputio javni poziv Nišlijama koji su uvek bili lokomotiva revolucija za novi izlazak na ulice i obračun sa političarima uz svoje prepoznativlje hitove “Ima nas”, “Voz” i “Splet okolnosti”.

Nakon dvočasovnog “ludila” bend se oprostio sa “Decom iz komšiluka” i zatvorio nastup ove divne goblinske noći. Njihov frotmen, baš kao i prava ptica golub pokazao je pravu i urođenu ljudsku sposobnost orjentisanja u svom životnom prostoru prema svojim vernim fanovima koji su bili iz raznih krajeva Srbije.

Strpljivo, bez žurbe i ljubazno, baš kao i čitav bend nastavili su druženje i fotografisanje sa svojim obožavaocima.

Ova nezaborvna goblinska noć koji su nam priredili neki novi “Šabački čivijaši” pamtiće se dugo. Najvažnije od svega je, ipak, da “Ima nas, gomila”.....


#   rok muzika   Sveti Jovan   javni poziv   Goblini
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima