Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

#HillsUP: Kiša, pivo, rokenrol

Bookmark and Share

Draževac 16.07.2016. Saša Marković Gidra

Umesto da se radujemo letu, prirodi i svemu što život čini lepšim, prvo festivalsko veče na Zlatiboru obeležili su, nažalost, kišobrani, kabanice, mokre noge, blato i hladnoća.

#HillsUP: Kiša, pivo, rokenrol

Oni najhrabriji, najuporniji, ispoštovali su izvođače Del arno bend, Gobline i Hladno pivo. Kiša koja nije prestajala celog dana, upropastila je celovečernji program na Tićkom polju, i kako su se bendovi menjali na Main stage tako se njen intezitet pojačavao.

Del arno bend i rege zvuci su bili zamišljeni kao odlična predigra, zagrevanje. Poznata set lista benda, koje predvode braća Jovan i Vlada Matić, ipak je razgalila “kišne ljude“, pa su tako pesme „Dim iz moje Lule“, „Verujem“ i „Više nego život“, dobro došle kao uteha u borbi protiv vremenskih nepogoda. Prilikom izvođenja obrade Haustora „Treći svet“ igrom slučajnosti oko mejn stejdža se pojavio baš on, Darko Rundek sa svojim Kargo orkestrom.

Za vreme svirke Goblina nastupila je prava euforija već na prvim uvodnim pesmama „Luna“, „U magnovenju“ i „Petra“. Sredinom nastupa Golub je obavestio prisutne da se na Tićkom polju zajedno sa „kišnim ljudima“ u gledalištu nalazi „BOG“ ( Darko Rundek) i pozvao prisutne da ga pozdrave. Šabački pankeri su kao uvek pokazali energiju, želju za dobrom svirkom uprkos vremenu, a Golub je jedini sinoć bio razgolićen do pojasa, dok je vaš izveštač nosio zimsku jaknu. Nastup Goblina uveličao je i zajednički nastup sa Miletom Kekinom (Hladno pivo) na pesmi „ Ima nas“, a svoj večernji program završili su sa „Decom iz komšiluka“.

Nakon šabačkih pankera na scenu su izašla njihova braća hrvatski pankeri „Hladno pivo“. Dobro poznata set lista sa udarnim stvarima na početku „Pevajte nešto ljubavno“, „Nije sve tako sivo“, održavala je ljude uprkos svemu u dobrom raspoloženju. Tokom čitavog nastupa kiša je samo dodavala „gas“, ali nekako se sve izdržalo, jer to je samo Rokenrol.

Na kraju sam završio sa svim učesnicima u bek stejdžu. Imao sam priliku da sedim za stolom sa ekipom Darka Rundeka u šatoru koji je takođe pomalo prokišnjavao. Nakon prijatnog razgovora u jednom momentu Darko Rrundek me upita: 
 - Jel momak, odakle si ti?
 - Iz malog grada, iz Aleksinca...
 - A znam „Marijan“ kafana, Draževac, to se ne propusta. 

PS: Od jutros ne pada kiša

Aleksinačke vestiFoto


#   Marjan   rok muzika   Draževac   Saša Marković Gidra   Zlatibor   HillsUP festival   Goblini   Hladno pivo bend   Del arno bend   Darko Rundek
HillsUPFestival @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima