Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ману Чао одушевио нишку публику

rssBookmark and Share

Ниш 20.10.2019. Јужна Србија Инфо

Први пут у Нишу, El Chapulin Solo - Manu Chao acoustic, пред пуном халом Мика Антић, одушевио је публику двочасовном свирком.

Фото: Вања Кесер
Фото: Вања Кесер

Када су изашли на бину, Ману Чао обратио се публици прво на српском језику - "Добро вече, Ниш! Како сте?", а онда наставио на енглеском: "Задовољство је бити овде вечерас. Вечерас ћемо направити акустични шоу, надамо се да ће вам се допасти".

А публици се шоу толико допао да га није пуштала да оде са бине! У халу Мика Антић у Нишу посетиоци су дошли не само из Ниша, већ из целе Србије, па и из других земаља. 

Фото: Вања Кесер

El Chapulin Solo отворили су концерт песмом Отро Мундо, а у наставку су се ређали хитови попут Вида Тóмбола, Мала Вида, Цландестино… Маса је углас певала старе и нове песме у акустичној верзији препуној енергије коју само Ману може да донесе на бину. Како је и било најављено, Ману не пише своје песме, он их живи. А живела их је заједно са њим и публика у Нишу.

"Концерт El Chapulin Solo - Manu Chao acoustic симболично је најавио Wорлд мусиц фестивал Мерак, који почиње 2020. године. Надамо се да смо вам на најбољи начин најавили у ком ће се правцу кретати фестивал!", каже директор фестивала Марко Мицић. Оснивач фестивала је Удружење Маркер из Ниша. А концерт је одржан уз подршку Града Ниша.

World music fest назван је по српској речи МЕРАК, која иако потиче из турског језика, одавно се одомаћила код нас са значењем задоволјства које проистиче из “малих” ствари – означава желју, жудњу за нечим, ћеф, уживање, угодно расположење… Управо ова српска реч ушла је у интернационални речник речи које није могуће превести на друге језике! Мерак фест има за цилј да на концертном подијуму презентује управо тај осећај по коме је Ниш препознатлјив! 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Мирослав Антић ОШ   Мерак фест   Manu Chao
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима