Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Наступ фолклориста КУД „Абрашевић“ одушевио прокупачку публику - најмлађи побрали громогласн аплауз

rssBookmark and Share

Прокупље 23.06.2022. Јужна Србија Инфо

Манифестација „Културно лето 2022.“ у организацији градског Дома културе, која се под слоганом „Причам ти уметност” и ове године традиционално одражава у Прокупљу, синоћ је настављено концертом Културно уметничког друштва (КУД) „Абрашевић“.

Наступ фолклориста КУД „Абрашевић“ одушевио прокупачку публику - најмлађи побрали громогласн аплауз

Разноликим наступима, сплетом народних кола и игара из свих крајева Србије и соло наступима народних певача фолклористи КУД „Абрашевић“ су одушевили  публику која је испунила свечану салу Дома културе до последњег места.

Одушевљење није изостало и када су наступили ветрани и све остале фолклорне групе али су највише аплауза, фотографисања  и осмеха побрали најмлађи фолклористи.

Шареноликим сплетом игара из Србије развеселили су публику најмлађи фолклористи од четири до шест година, као и њихови мало старији другови и другарице од седам до 10 година који су одиграли народну игру „Мајка Мару световала“.

Бриљантан наступ имали су и средњошколци који су наступили са народним играма из Груже и Поморавља, а овације публике и громогласни аплауз добила је фолклорна група ветрана која је наступила са народним играма родног краја из Горње Топлице и Горње Косанице.

Поред играча блистали су и соло певачи Зорица Славић и браћа Јоксимовић који су у дуету извели сплет народних и духовних песама.

Након концерта који је подигао атмосферу и загрејао многобројну публику, добре оцене и задовољство поделио је и Горан Денић организатор фолклорних активности прокупачког Дома културе и кореограф КУД „Абрашевић“.

-Имали сте прилике да видите наше најрепрезантивније играче, фолклористе и младе и старије ветеране и певаче који наступају широм Србије и својим играма и песмом освајају симпатије публике, добијају аплаузе и комплименте и на тај начин проносе добар глас о Прокупљу и Топлици, рекао је руководилац фолклорног ансамбла Горан Денић.


#   Прокупље   културно лето   фолклор   Абрашевић Прокупље
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима