Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сандеј тајмс: Принц Чарлс од катарског шеика примио торбу са милион евра - "Клеренс хаус", све је отишло у добротворне сврхе

Bookmark and Share

26.06.2022. SUNDAY TIMES, BBC

Наследник британског трона, принц Чарлс, примио је од катарског шеика торбу са милион евра, пише Сандеј тајмс, преноси РТС.

Фото: The Royal Family Royal Residences: Clarence House | The Royal Family
Фото: The Royal Family Royal Residences: Clarence House | The Royal Family

Принц од Велса је, према писању Сандеј тајмса, од контроверзног катарског политичара примио торбу у којoj се налазило милион долара у кешу.

Он је, према писању овог листа, између 2011. и 2015. лично примио укупно три милиона евра од шеика Хамада бин Jасима бин Џабер ел Танија, бившег катарског премијера.

Jедном приликом шеик Хамад је предао принцу Чарлсу милион евра који су се наводно налазили у торби "Фортнум и Мејсон" – реч је о луксузној продавници која има краљевско одобрење за продају принчевских намирница и чаја.

Другом приликом принц Чарлс је примио велику путну торбу у којој се налазило милион евра. То се догодило приликом приватног састанка 2015. у Клеренс хаусу, резиденцији принца Чарлса.

У саопштењу Клеренс хауса наводи се да су донације примљене од шеика одмах прослеђене у добротворне фондове и да су све процедуре поштоване.

Донације које је принц Чарлс примио нашле су се у жижи јавности последњих месеци након оптужби да је једном саудијском донaтору обећано британско држављанство. У Клеренс хаусу су рекли да принц Чарлс није био упознат са тим.

Мајкл Фосет, извршни директор фондације, поднео је оставку у новембру, пошто је оптужен да је милијардеру Махфузу Мареју Мубараку бин Махфузу понудио титулу витеза у замену за добротворне донације.


#   мито   Велика Британија   Краљица Елизабета   Принц Чарлс
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима