Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Куршумлији одржана „Васкршња чаролија“, манифестација са хуманитарним карактером

rssBookmark and Share

Куршумлија 06.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Туристичка организација општине Куршумлија у сарадњи са Општином Куршумлија уочи Васкрса, организовала је манифестацију „Васкршња чаролија“. Наши најмлађи су имали прилику да заједно са родитељима, бакама, декама и пријатељима поделе васкршњу радост и чаролију и уживају у разноликим играма и активностима које су биле прилагођене свим узрастима.

У Куршумлији одржана „Васкршња чаролија“, манифестација са хуманитарним карактером

Програм су својом чаробном представом отворили чаробна вила и васкршњи зека, који су малишанима правили друштво у парку и у такмичењу у фарбању јаја.  У програму су поред деце из осме припремно предшколске групе вртића „Сунце“ учествовали и ученици Основних и Средњих школа, чланови плесне групе Рагнарок и чланови ОКУД „Бата Лачковић“. Посетиоци су уживали у рециталима, драмским текстовима, етно песмама, хорским извођењима, фолклорним и плесним наступима, са бројним извођачима у сјајном програму. На изложбеним штандовима, поред Споменика, посетиоци су имали прилику да посете васкршњи базар који је окупио излагаче из Куршумлије и околних места, који су презентовали своје рукотворине прилагођене васкршњим празницима. Своје рукотворине представила су удружења Етно радионица Куршумлије, Вредне руке Куршумлије, удружење Медијана из Ниша, Средњовековно удружење Чувари белих цркви, дечији вртић Сунце, Основне школе Дринка Павловић и Милоје Закић, Средња економско-техничка школа, Народна библиотека, као и појединци Андријана Јовичић, Мирјана Мартиновић, хеклани другари Биљана Павловић и дечији хуманитарни штанд.

Манифестација је имала и хуманитарни и такмичарски карактер. На штанду „Црвеног крста“ сви заједно прикупљали смо новчана средства за оне којима је помоћ најпотребнија.


#   Куршумлија   деца   Васкрс   Васкршња чаролија
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима