Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Kuršumliji održana „Vaskršnja čarolija“, manifestacija sa humanitarnim karakterom

rssBookmark and Share

Kuršumlija 06.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Turistička organizacija opštine Kuršumlija u saradnji sa Opštinom Kuršumlija uoči Vaskrsa, organizovala je manifestaciju „Vaskršnja čarolija“. Naši najmlađi su imali priliku da zajedno sa roditeljima, bakama, dekama i prijateljima podele vaskršnju radost i čaroliju i uživaju u raznolikim igrama i aktivnostima koje su bile prilagođene svim uzrastima.

U Kuršumliji održana „Vaskršnja čarolija“, manifestacija sa humanitarnim karakterom

Program su svojom čarobnom predstavom otvorili čarobna vila i vaskršnji zeka, koji su mališanima pravili društvo u parku i u takmičenju u farbanju jaja.  U programu su pored dece iz osme pripremno predškolske grupe vrtića „Sunce“ učestvovali i učenici Osnovnih i Srednjih škola, članovi plesne grupe Ragnarok i članovi OKUD „Bata Lačković“. Posetioci su uživali u recitalima, dramskim tekstovima, etno pesmama, horskim izvođenjima, folklornim i plesnim nastupima, sa brojnim izvođačima u sjajnom programu. Na izložbenim štandovima, pored Spomenika, posetioci su imali priliku da posete vaskršnji bazar koji je okupio izlagače iz Kuršumlije i okolnih mesta, koji su prezentovali svoje rukotvorine prilagođene vaskršnjim praznicima. Svoje rukotvorine predstavila su udruženja Etno radionica Kuršumlije, Vredne ruke Kuršumlije, udruženje Medijana iz Niša, Srednjovekovno udruženje Čuvari belih crkvi, dečiji vrtić Sunce, Osnovne škole Drinka Pavlović i Miloje Zakić, Srednja ekonomsko-tehnička škola, Narodna biblioteka, kao i pojedinci Andrijana Jovičić, Mirjana Martinović, heklani drugari Biljana Pavlović i dečiji humanitarni štand.

Manifestacija je imala i humanitarni i takmičarski karakter. Na štandu „Crvenog krsta“ svi zajedno prikupljali smo novčana sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija.


#   Kuršumlija   deca   Vaskrs   Vaskršnja čarolija
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima