Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу откривен споменик Томи Здравковићу

rssBookmark and Share

Лесковац 30.09.2011. Аutor : M. Krajnalić |

У центру Лесковца је откривен споменик легенди народне музике Томи Здравковићу, пред неколико стотина Лесковчана, гостију и чланова породице покојног певача. Црвени плашт са споменика високог 2,3 метра, скунули су Здравковићев син Саша, унук Данијел и градоначелник Лесковца Слободан Коцић, уз звуке популарних певачевих песама.

У Лесковцу откривен споменик Томи Здравковићу

Поводом двадесетогодишњице смрти легендарног певача, у Лесковцу откривен његов споменик у природној величини.

Свечаности је присуствовала и породица покојног певача; супруга Гордана, син Саша и ћерка Жана, као и његов брат Новица Здравковић,

Такође, присутни су били и његови пријатељи и колеге: Зоран Калезић, Кемал Монтено, Гоца Лазаревић, Милутин Поповић Захар, Марко Булат , Весна Чипчић, Аљоша Вучковић и многи други.

Водитељ програма, глумац Аљоша Вучковић, рекао је да је реч о споменику човеку који је "ушао у причу и дан данас траје".

Певач и кум Томе Здравковића, Зоран Калезић рекао је да Тома својим животом и песмама задужио Лесковац, али и Србију, бившу Југославију и Балкан. Томин син Саша Здравковић је уместо говора прочитао текст Живка Бојанића о уметничкој личности покојног певача и боема.

-После 20 година први пут сам у Србији и Лесковцу и веома сам узбуђен и срећан што су Лесковчани подигли споменик мом оцу, рекао је Саша Здравковић и додао да је од очевог талента наследио љубав према музици и да се у Торонту, где живи са мајком Горданом, бави продукцијом музике и да свира клавир и виолину.

Споменик је подигао град Лесковац поводом 20 година од смрти певача,а раније у селу Печењевце, где се родио и одрастао Тома Здравковић, откривена је спомен чесма са његовим ликом и стиховима које је певао. Томи

Здравковићу у част, је одржан скуп на коме су говориле његове колеге.

Коментара: 0


#   Лесковац   споменик   Тома Здравковић   Весна Чипчић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима