Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вечерас почиње 16. лесковачки карневал

rssBookmark and Share

Лесковац 06.07.2022. Јужна Србија Инфо

У оквиру шеснаестог КАРНЕВАЛА ЛЕСКОВАЦ, који ће ове године трајати четири дана, од 6. до 9. јула, приредиће се неколико туристичко-забавних манифестација

Вечерас почиње 16. лесковачки карневал

Видећемо Дечји карневал, Карневал кућних љубимаца, Карневал ватре, Карневал face & body painting, потом велики Дечји маскенбал, избор принцезе карневала и као круна, ВЕЛИКИ МЕЂУНАРОДНИ КАРНЕВАЛ, где се очекује учешће тридесетак група из земље и иностранства.

Ове године се по први пут Карневал одржава на новој локацији – на новом градском тргу. Такође, ове године Туристичка организација Лесковац је подржала иницијативу градоначелник Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, који је и председник Федерације карневалских градова Србије и поставила ЛЕД екране како би употпунила и улепшала угођај свим посетиоцима који ће пратити карневалске дане.

Обезбеђене су награде за три најуспешније маске и најмлађег учесника маскенбала; маскиране кућне љубимце и њихове власнике, а поред награде, Принцеза карневала редовно путује као члан групе на карневале у Србији и иностранству.

Пријављивање за учеће на маскенбалу, принцезу и малу принцезу и пријављивање маскираних кућних љубимаца је у Туристичком информативном центру (етно комплекс Шоп-Ђокић).


#   Лесковац   Лесковачки карневал
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима