Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Večeras počinje 16. leskovački karneval

rssBookmark and Share

Leskovac 06.07.2022. Južna Srbija Info

U okviru šesnaestog KARNEVALA LESKOVAC, koji će ove godine trajati četiri dana, od 6. do 9. jula, prirediće se nekoliko turističko-zabavnih manifestacija

Večeras počinje 16. leskovački karneval

Videćemo Dečji karneval, Karneval kućnih ljubimaca, Karneval vatre, Karneval face & body painting, potom veliki Dečji maskenbal, izbor princeze karnevala i kao kruna, VELIKI MEĐUNARODNI KARNEVAL, gde se očekuje učešće tridesetak grupa iz zemlje i inostranstva.

Ove godine se po prvi put Karneval održava na novoj lokaciji – na novom gradskom trgu. Takođe, ove godine Turistička organizacija Leskovac je podržala inicijativu gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića, koji je i predsednik Federacije karnevalskih gradova Srbije i postavila LED ekrane kako bi upotpunila i ulepšala ugođaj svim posetiocima koji će pratiti karnevalske dane.

Obezbeđene su nagrade za tri najuspešnije maske i najmlađeg učesnika maskenbala; maskirane kućne ljubimce i njihove vlasnike, a pored nagrade, Princeza karnevala redovno putuje kao član grupe na karnevale u Srbiji i inostranstvu.

Prijavljivanje za učeće na maskenbalu, princezu i malu princezu i prijavljivanje maskiranih kućnih ljubimaca je u Turističkom informativnom centru (etno kompleks Šop-Đokić).

Komentara: 0


#   Leskovac   Leskovački karneval
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima