Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Жељко Бебек најављује велики рок спектакл вечерас на Тврђави

rssBookmark and Share

Ниш 06.09.2019. А. Милетић, Јужна Србија Инфо

Наредних десет година Жељко је био певач и, по потреби, бас гитариста Бијелог дугмета што је, уједно, и најпродуктивнији период његове каријере. Жењко Бебек 1984. године започео је своју соло каријеру, те је исте године објавио свој соло албум ,,Мене тјера неки враг“.

Жељко са сином Звонимиром, Фото: Лука Ранђеловић
Жељко са сином Звонимиром, Фото: Лука Ранђеловић

Вечерас од 21 час на платоу кафића Летње позорнице очекује се велики рок спектакл наступиће један од најбољих рок вокла бивше Југосалвије Жељко Бебек.

Жељко Бебек је југословенски рок музичар најпознатији по томе што је био први певач групе Бијело дугме. Рођен је 16. децембра 1945. године у Сарајеву. Од мајке Катарине наследио је таленат за певање.

У гимназији се прочуло за Жељкове вокалне способности, па је са шеснаест година почео да пева у бенду „Ехо 61“ чији је члан био Корнелије Ковач.

Наредних десет година Жељко је био певач и, по потреби, бас гитариста Бијелог дугмета што је, уједно, и најпродуктивнији период његове каријере. Жењко ебек 1984. године започео је своју соло каријеру, те је исте године објавио свој соло албум ,,Мене тјера неки враг“.

По други пут у Нишу наступиће Жељко Бебек са својим бендом  ,,Бебек бенд“ од 21 час. Да подсетимо претходни коцерт који је био у дворишту Бановине, али нажалсот прекинут је због кише. Пибулика која је била на концерту у Бановини била је разочарана, али је уследила вест да ће концерт ипак бити одржан 6. септембра што је обрадовало нишку публику.

На конференцији за штампу поводом концерта новинарима се обратио организатор концерта као и Жељко Бебек са својим сином који је члаан његовог бенда. Жељко Бебек је за вечерас најавио велики рок спектакл и упутио свим љубитељима рок енд рола да присуствују концерту.

"Данас сам дошао заправо да вратим дуг нишкој публици, а то је све због кише која нам је прекинула концерт. Јако сам раположен због вечерашњег концерта као и остали чланови бенда међу којима је и мој син Звонимир. Вечерас ћемо се потрудити да направимо једну поп рок причу, то је прича састављена од тридесетак мањих прича,а у свакој причи понека је аутобиогрфска и све су то песме које су познате нишкој публици, све музичке приче намењене су оној најстраријој као и најмлађој публици која добро зна шта Бебек ради у својој целој каријери“ истако је Бебек.

Коментара: 0


#   Ниш   концерт   летња позорница   Нишка тврђава   Жељко Бебек
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима