Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Željko Bebek najavljuje veliki rok spektakl večeras na Tvrđavi

rssBookmark and Share

Niš 06.09.2019. A. Miletić, Južna Srbija Info

Narednih deset godina Željko je bio pevač i, po potrebi, bas gitarista Bijelog dugmeta što je, ujedno, i najproduktivniji period njegove karijere. Ženjko Bebek 1984. godine započeo je svoju solo karijeru, te je iste godine objavio svoj solo album ,,Mene tjera neki vrag“.

Željko sa sinom Zvonimirom, Foto: Luka Ranđelović
Željko sa sinom Zvonimirom, Foto: Luka Ranđelović

Večeras od 21 čas na platou kafića Letnje pozornice očekuje se veliki rok spektakl nastupiće jedan od najboljih rok vokla bivše Jugosalvije Željko Bebek.

Željko Bebek je jugoslovenski rok muzičar najpoznatiji po tome što je bio prvi pevač grupe Bijelo dugme. Rođen je 16. decembra 1945. godine u Sarajevu. Od majke Katarine nasledio je talenat za pevanje.

U gimnaziji se pročulo za Željkove vokalne sposobnosti, pa je sa šesnaest godina počeo da peva u bendu „Eho 61“ čiji je član bio Kornelije Kovač.

Narednih deset godina Željko je bio pevač i, po potrebi, bas gitarista Bijelog dugmeta što je, ujedno, i najproduktivniji period njegove karijere. Ženjko ebek 1984. godine započeo je svoju solo karijeru, te je iste godine objavio svoj solo album ,,Mene tjera neki vrag“.

Po drugi put u Nišu nastupiće Željko Bebek sa svojim bendom  ,,Bebek bend“ od 21 čas. Da podsetimo prethodni kocert koji je bio u dvorištu Banovine, ali nažalsot prekinut je zbog kiše. Pibulika koja je bila na koncertu u Banovini bila je razočarana, ali je usledila vest da će koncert ipak biti održan 6. septembra što je obradovalo nišku publiku.

Na konferenciji za štampu povodom koncerta novinarima se obratio organizator koncerta kao i Željko Bebek sa svojim sinom koji je člaan njegovog benda. Željko Bebek je za večeras najavio veliki rok spektakl i uputio svim ljubiteljima rok end rola da prisustvuju koncertu.

"Danas sam došao zapravo da vratim dug niškoj publici, a to je sve zbog kiše koja nam je prekinula koncert. Jako sam rapoložen zbog večerašnjeg koncerta kao i ostali članovi benda među kojima je i moj sin Zvonimir. Večeras ćemo se potruditi da napravimo jednu pop rok priču, to je priča sastavljena od tridesetak manjih priča,a u svakoj priči poneka je autobiogrfska i sve su to pesme koje su poznate niškoj publici, sve muzičke priče namenjene su onoj najstrarijoj kao i najmlađoj publici koja dobro zna šta Bebek radi u svojoj celoj karijeri“ istako je Bebek.

Komentara: 0


#   Niš   koncert   letnja pozornica   Niška tvrđava   Željko Bebek
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima