Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Златни јубилеј нишког музичког пара, Јасне Кочијашевић и Драгослава Михајловића Канаринца (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 15.11.2018. Јужна Србија Инфо

Поводом 50 година уметничког и стваралачког рада у Градској кући у Нишу одржана је конференција за новинаре познатих нишких извођача народне музике Јасне Кочијашевић Михајловић и Драгослава Михајловића Канаринца.

Златни јубилеј нишког музичког пара, Јасне Кочијашевић и Драгослава Михајловића Канаринца (ВИДЕО)

Овај познати музички пар већ 50 година на естрадној сцени Србије промовише праве вредности народне музике ,а круна богате каријере биће обележена концертом народне музике у Дому Војске у Нишу 23. новембра у 20 часова.

На сцени ће тада поред Јасне и Драгослава наступити и бројне младе наде и познати српски извођачи уз пратњу оркестра РТС-а, под управом Синише Вићентијевића.

О успешном животном путу популарног Канаринца и Јасне говорио је музички критичар и публициста Драгослав Петровић који је подсетио на дане када се у музичком свету ценио пре свега квалитет певача и његових композиција.

Драгослав Михајловић Канаринац роћен је у Лукову поред Сврљига и средином прошлоог века био је победник бројних фестивала народне музике ,а компоновао је и неколико стотина песама од којих је многе успешно интерпретирала његова супруга Јасна.

На конференцији за новинаре представљена је и публикација посвећена педесетогодишњици уметничког и стваралачког рада овог музичког пара у којој се могу наћи бројне илустрације,али и коментари и похвале познатих естрадних радника.

video...

Коментара: 0


#   Ниш   концерт   Дом Војске   народна музика   Јасна Кочијашевић   Драгослав Михајловић Канаринац
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима