Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Домаћи и светски стручњаци на "Данима превентивне медицине" у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 24.09.2019. Јужна Србија Инфо

Међународни конгрес 53. Дани превентивне медицине ове године се одвијају под слоганом и са заједничком темом ''Заједнице у фокусу''.

Домаћи и светски стручњаци на "Данима превентивне медицине" у Нишу

Овом темом подсећамо на значај јавног здравља за развој и напредак заједнице и истовремено указујемо на постојање различитих сегмената друштва који сви заједно чинећи мрежу јавног здравља, доприносе очувању, унапређењу здравља и повећању квалитета живота грађана.

Ова јединствена научна и стручна манифестација већ више од пола века окупља еминентне научнике и стручњаке из области превентивне медицине и јавног здравља, како из земље тако и из региона и читаве Европе. Ове године више од петине учесника су професионалци из 7 европских земаља: Италија, Холандија, Британија, Словенија, Црна Гора, Северна Македонија и Босне и Херцеговине, односно Републике Српске (преко 30 учесника).

На конгресу ће бити изложено: 1 пленарно предавање предавача проф Луке Росија из Италије, 30 предавањa по позиву са предавачима из иностранства и Републике Србије, 24 усмена предавања стручњака из земље и инстранства, 110 постер презентацијa стручњака из земље и иностранства, што чини укупно 165 научних и стручних радова у области превентивне медицине и јавног здравља. Истовремено пријављено је и преко 90 пасивних учесника те укупни број  премашује 250 учесника и посетилаца конгреса.

Бројност учесника конгреса, његова тематска јединственост и високи научни и стручни реноме сврставају Дане превентивне медицине у водеће конгресе ове врсте и представљају својеврсни бренд Града Ниша и Републике Србије.

53. Дани превентивне медицине. Свечано отварање је у уторак 24. септембра у Свечаном амфитеатру у Анексу Медицинског факултета, са почетком у 19 часова.

Коментара: 0


#   Ниш   Медицински факултет   конгрес   Дани превентиве медицине
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима