Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Domaći i svetski stručnjaci na "Danima preventivne medicine" u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 24.09.2019. Južna Srbija Info

Međunarodni kongres 53. Dani preventivne medicine ove godine se odvijaju pod sloganom i sa zajedničkom temom ''Zajednice u fokusu''.

Domaći i svetski stručnjaci na "Danima preventivne medicine" u Nišu

Ovom temom podsećamo na značaj javnog zdravlja za razvoj i napredak zajednice i istovremeno ukazujemo na postojanje različitih segmenata društva koji svi zajedno čineći mrežu javnog zdravlja, doprinose očuvanju, unapređenju zdravlja i povećanju kvaliteta života građana.

Ova jedinstvena naučna i stručna manifestacija već više od pola veka okuplja eminentne naučnike i stručnjake iz oblasti preventivne medicine i javnog zdravlja, kako iz zemlje tako i iz regiona i čitave Evrope. Ove godine više od petine učesnika su profesionalci iz 7 evropskih zemalja: Italija, Holandija, Britanija, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija i Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske (preko 30 učesnika).

Na kongresu će biti izloženo: 1 plenarno predavanje predavača prof Luke Rosija iz Italije, 30 predavanja po pozivu sa predavačima iz inostranstva i Republike Srbije, 24 usmena predavanja stručnjaka iz zemlje i instranstva, 110 poster prezentacija stručnjaka iz zemlje i inostranstva, što čini ukupno 165 naučnih i stručnih radova u oblasti preventivne medicine i javnog zdravlja. Istovremeno prijavljeno je i preko 90 pasivnih učesnika te ukupni broj  premašuje 250 učesnika i posetilaca kongresa.

Brojnost učesnika kongresa, njegova tematska jedinstvenost i visoki naučni i stručni renome svrstavaju Dane preventivne medicine u vodeće kongrese ove vrste i predstavljaju svojevrsni brend Grada Niša i Republike Srbije.

53. Dani preventivne medicine. Svečano otvaranje je u utorak 24. septembra u Svečanom amfiteatru u Aneksu Medicinskog fakulteta, sa početkom u 19 časova.

Komentara: 0


#   Niš   Medicinski fakultet   kongres   Dani preventive medicine
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima