Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Принцеза Kатарина донирала КЦ Ниш станицу за мамограф, вредну 57.500 долара

rssBookmark and Share

Ниш 03.07.2019. Јужна Србија Инфо

Њено Kраљевско Височанство Принцеза Kатарина свечано је, јуче испоручила донацију вредности од 57.500 долара Центру за радиологију Kлиничког центра Ниш. Фондација Принцезе Kатарине остварила је ову важну донацију у сарадњи са Ставрос Ниархос, фондацијом из Њујорка.

Принцеза Kатарина донирала КЦ Ниш станицу за мамограф, вредну 57.500 долара

- Ставрос Ниархос фондација је наш дугогодишњи пријатељ и партнер, уз чију помоћ смо протеклих година Kлиничком центру Ниш испоручили мобилни мамограф, вредан више од пола милиона евра, којим је прегледано више од сто хиљада жена у нашој земљи, ултразвучни апарат такође за Ниш, два ултразвучна апарата и два монитора за колпоскопију за породилиште у Вишеградској у Београду, уређај за генетско тестирање карцинома за Институт за онкологију и радиологију из Београда, изјавила је Њ.K.В. Принцеза Kатарина.

- За мој хуманитарни рад су најважнији појединци и организације великог срца. Ја и моја фондација ћемо наставити наш рад да помажемо здравство Србије, додала је.

Проф. др Зоран Радовановић, директор Kлиничког центра Ниш овом приликом захвалио је Њ.K.В. Принцези Kатарини на донацији овако важног медицинског апарата и изразили жељу за наставком успешне и хуманитарне сарадње.

- Заиста сам поносан и срећан што је Њ.K.В. Принцеза Kатарина данас у нашем Kлиничком центру и што је по ко зна који пут, помогла да наши грађани из Ниша и са југа и југистока Србије, у овом случају женска популација, на најквалитетнији начин, у нашој установи, могу да обаве мамографске прегледе, јер сада имамо комплетиран уређај, који спада у једне од тренутно најмодернијих на тржишту, навео је проф.др Зоран Радовановић. - Ова донација итекако ће утицати, да наставимо да следимо намеру државе и да утичемо да ниво свести грађана о значају превентиве, подигнемо на још виши ниво, додао је Радовановић.

Фондација Принцезе Kатарине се од самог оснивања залаже за превенцију рака дојке и често донира опрему која се користи у дијагностици и лечењу  ове озбиљне болести. Осим помоћи у набавци медицинске опреме и материјала, фондација Њ.K.В. Принцезе Kатарине организује бројне едукације за лекаре, као и стручне посете експерата здравственим институцијама у Србији. Последњи у низу оваквих догађаја је 10. јубиларни конгрес српске медицинске дијаспоре који је недавно одржан у Београду.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   здравство   Зоран Радовановић   радиологија   донација   мамограф   Катарина Карађорђевић   биљне болести   Принцеза Катарина
@tigerzoki @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима