Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Princeza Katarina donirala KC Niš stanicu za mamograf, vrednu 57.500 dolara

rssBookmark and Share

Niš 03.07.2019. Južna Srbija Info

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina svečano je, juče isporučila donaciju vrednosti od 57.500 dolara Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš. Fondacija Princeze Katarine ostvarila je ovu važnu donaciju u saradnji sa Stavros Niarhos, fondacijom iz Njujorka.

Princeza Katarina donirala KC Niš stanicu za mamograf, vrednu 57.500 dolara

- Stavros Niarhos fondacija je naš dugogodišnji prijatelj i partner, uz čiju pomoć smo proteklih godina Kliničkom centru Niš isporučili mobilni mamograf, vredan više od pola miliona evra, kojim je pregledano više od sto hiljada žena u našoj zemlji, ultrazvučni aparat takođe za Niš, dva ultrazvučna aparata i dva monitora za kolposkopiju za porodilište u Višegradskoj u Beogradu, uređaj za genetsko testiranje karcinoma za Institut za onkologiju i radiologiju iz Beograda, izjavila je Nj.K.V. Princeza Katarina.

- Za moj humanitarni rad su najvažniji pojedinci i organizacije velikog srca. Ja i moja fondacija ćemo nastaviti naš rad da pomažemo zdravstvo Srbije, dodala je.

Prof. dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš ovom prilikom zahvalio je Nj.K.V. Princezi Katarini na donaciji ovako važnog medicinskog aparata i izrazili želju za nastavkom uspešne i humanitarne saradnje.

- Zaista sam ponosan i srećan što je Nj.K.V. Princeza Katarina danas u našem Kliničkom centru i što je po ko zna koji put, pomogla da naši građani iz Niša i sa juga i jugistoka Srbije, u ovom slučaju ženska populacija, na najkvalitetniji način, u našoj ustanovi, mogu da obave mamografske preglede, jer sada imamo kompletiran uređaj, koji spada u jedne od trenutno najmodernijih na tržištu, naveo je prof.dr Zoran Radovanović. - Ova donacija itekako će uticati, da nastavimo da sledimo nameru države i da utičemo da nivo svesti građana o značaju preventive, podignemo na još viši nivo, dodao je Radovanović.

Fondacija Princeze Katarine se od samog osnivanja zalaže za prevenciju raka dojke i često donira opremu koja se koristi u dijagnostici i lečenju  ove ozbiljne bolesti. Osim pomoći u nabavci medicinske opreme i materijala, fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine organizuje brojne edukacije za lekare, kao i stručne posete eksperata zdravstvenim institucijama u Srbiji. Poslednji u nizu ovakvih događaja je 10. jubilarni kongres srpske medicinske dijaspore koji je nedavno održan u Beogradu.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   zdravstvo   Zoran Radovanović   radiologija   donacija   mamograf   Katarina Karađorđević   biljne bolesti   Princeza Katarina
@tigerzoki @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima