Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И овог викенда бесплатни здравствени прегледи

rssBookmark and Share

Ниш 24.05.2019. Јужна Србија Инфо

У недељу 26. маја, од 8 до 16 часова, сви заинтересовани грађани, укључујући и оне који из било ког разлога,немају здравствено осигурање, моћи ће да у амбулантама нишког Клиничког центра обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

И овог викенда бесплатни здравствени прегледи

Овог месеца, како је одређено планом Министарства здравља Републике Србије, у специјалистичким амбулантама Центра за радиологију, у новој згради Клиничког центра Ниш (спрат испод Ургентног центра), обављаће се ултразвучни прегледи абдомена, а у специјалистичким амбулантама Клинике за очне болести (некадашња зграда хируршких клиника), грађани ће моћи да преконтролишу стање вида.

Осим ових специјалистичких прегледа, сви заинтересовани грађани ће у лабораторијама Центра за медицинску и клиничку биохемију, моћи да дају крв на анализу хормона штитасте жлезде.

Након превентивног прегледа, сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.

Подсећамо, као што је и најављено из Министарства Здравља, ово је наставак акције скрининга општег здравственог стања нашег становништва, а у циљу раног откривања, односно спречавања јављања обољења код грађана наше земље.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   здравствени преглед
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима