Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И овог викенда бесплатни прегледи у КЦ Ниш - ЕКГ и провера крвног притиска

rssBookmark and Share

Ниш 21.12.2019. Јужна Србија Инфо

Министарство здравља Републике Србије у сарадњи са здравственим установама широм Србије, у циљу ране дијагностике и промоције превенције, и овог месеца наставља акцију бесплатних превентивних прегледа.

И овог викенда бесплатни прегледи у КЦ Ниш - ЕКГ и провера крвног притиска

У недељу 22. децембра, од 8 до 16 часова, заинтересовани грађани, укључујући и оне који немају здравствено осигурање, моћи ће да у амбулантама нишког КЦ , обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

Овог месеца, како је одређено планом Министарства здравља Републике Србије, у специјалистичким, дијагностичким амбулантама Клинике за кардиоваскуларне болести, које се налазe у некадашњој згради интернистичких клиника ( стари део КЦ Ниш), кардиолози нишког Клиничког центра, обављаће ЕКГ прегледе срца и проверавати висину крвног притиска код пацијената.

Све заинтересоване суграђанке ће у згради Центра за нуклеарну медицину, моћи да дају крв на анализу на тумор маркер јајника-CA 125.

Истовремено, у новој згради Клиничког центра Ниш, у Центру за радиологију (спрат испод Ургентног центра), биће организовани и ултразвучни прегледи абдомена.

Након превентивног прегледа, сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.

Подсећамо, као што је и најављено из Министарства Здравља Реублике Србије, ово је наставак акције скрининга општег здравственог стања нашег становништва.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   бесплатно   Министарство здравља   здравствени преглед
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима