Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас акција бесплатних превентивних прегледа широм Србије

rssBookmark and Share

Ниш 26.10.2018. Јужна Србија Инфо

Министарство здравља Републике Србијеу сарадњи са здравственим установама широм Србије, а у циљу ране дијагностике и промоције превенције, и овог месеца наставља акцију бесплатних превентивних прегледа.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Данас 28. октобра, од 8 до 16 часова, сви заинтересовани грађани, укључујући и оне који из било ког разлога немају здравствено осигурање, моћи ће да у амбулантама нишког Клиничког центра и Дома здравља, обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

Овог месеца, како је одређено планом Министарства здравља Републике Србије, у амбулантама нове зграде Клиничког центра, у Центру за радиологију, обављаће се ултразвучни прегледи абдомена, а у Центру за радиологију у старој згради, све жене старости преко 50 година, које у последње 2 године нису биле на дијагностичком прегледу, моћи ће да у циљу раног откривања патолошких промена на дојкама, обаве преглед на апарату за мамографију,

Превентивни прегледи у исто време, биће организовани и у лабораторији нишког Дома здравља, те ће тамо, сви заинтересовани пацијенти моћи да провере ниво триглицерида и холестерола у крви.

Након превентивног прегледа, сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.

Подсећамо, као што је и најављено из Министарства Здравља Реублике Србије, ово је наставак акције скрининга општег здравственог стања нашег становништва, а сви превентивни прегледи који ће бити организовани до краја ове године, биће део кампање "Рак је излечив".

 

Коментара: 0


#   Ниш   Дом здравља   Клинички центар Ниш   бесплатно   здравствени преглед
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима