Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danas akcija besplatnih preventivnih pregleda širom Srbije

rssBookmark and Share

Niš 26.10.2018. Južna Srbija Info

Ministarstvo zdravlja Republike Srbijeu saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, a u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, i ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Danas 28. oktobra, od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji iz bilo kog razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra i Doma zdravlja, obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u ambulantama nove zgrade Kliničkog centra, u Centru za radiologiju, obavljaće se ultrazvučni pregledi abdomena, a u Centru za radiologiju u staroj zgradi, sve žene starosti preko 50 godina, koje u poslednje 2 godine nisu bile na dijagnostičkom pregledu, moći će da u cilju ranog otkrivanja patoloških promena na dojkama, obave pregled na aparatu za mamografiju,

Preventivni pregledi u isto vreme, biće organizovani i u laboratoriji niškog Doma zdravlja, te će tamo, svi zainteresovani pacijenti moći da provere nivo triglicerida i holesterola u krvi.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Podsećamo, kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Reublike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, a svi preventivni pregledi koji će biti organizovani do kraja ove godine, biće deo kampanje "Rak je izlečiv".

 

Komentara: 0


#   Niš   Dom zdravlja   Klinički centar Niš   besplatno   zdravstveni pregled
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima