Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I ove nedelje besplatni pregledi u KC Niš: Očne bolesti i preventiva

rssBookmark and Share

Niš 02.11.2019. Južna Srbija Info

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, a u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

U nedelju 3. novembra, od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji iz bilo kog razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra, obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u specijalističkim ambulantama Klinike za očne bolesti niškog Kliničkog centra, koje se nalaze u prizemlju nekadašnje zgrade hirurških klinika, specijalisti oftalmologije obavljaće preventivne preglede organa vida.

Na spratu iznad, u specijalističkim ambulantama neurologije, biće organizovani i opšti neurološki pregledi, a sem toga, svi zainteresovani pacijenti, moći će da provere i visinu krvnog pritiska i dobiju potrebne savete medicinskog osoblja.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   besplatno   Očna klinika   zdravstveni pregled
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima