Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I ovog vikenda besplatni pregledi u KC Niš - EKG i provera krvnog pritiska

rssBookmark and Share

Niš 21.12.2019. Južna Srbija Info

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, i ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda.

I ovog vikenda besplatni pregledi u KC Niš - EKG i provera krvnog pritiska

U nedelju 22. decembra, od 8 do 16 časova, zainteresovani građani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog KC , obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u specijalističkim, dijagnostičkim ambulantama Klinike za kardiovaskularne bolesti, koje se nalaze u nekadašnjoj zgradi internističkih klinika ( stari deo KC Niš), kardiolozi niškog Kliničkog centra, obavljaće EKG preglede srca i proveravati visinu krvnog pritiska kod pacijenata.

Sve zainteresovane sugrađanke će u zgradi Centra za nuklearnu medicinu, moći da daju krv na analizu na tumor marker jajnika-CA 125.

Istovremeno, u novoj zgradi Kliničkog centra Niš, u Centru za radiologiju (sprat ispod Urgentnog centra), biće organizovani i ultrazvučni pregledi abdomena.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Podsećamo, kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Reublike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   besplatno   Ministarstvo zdravlja   zdravstveni pregled
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima