Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Када је право време за операцију очног капака?

Bookmark and Share

23.09.2020. Никола Стојановић

Операција капака је поступак подмлађивања лица који побољшава изглед очију у младалачки и енергичнији изглед. Овом операцијом можете да вратите самопоуздање и да се осећате много боље.

Када је право време за операцију очног капака?

Операција капака је поступак подмлађивања лица који побољшава изглед очију у младалачки и енергичнији изглед. Овом операцијом можете да вратите самопоуздање и да се осећате много боље. А када је право време за овакав корак, колико траје опоравак после операције најбоље нам је објаснио у остатку текста др. Зоран Жикић-лекар специјалиста офтамолог

Када урадити операцију капака?

Већина пацијената који се одлучују за операцију капака имају 55 година или више. Ова старосна група представља 48 посто свих пацијената који се опредељују за операцију капака, док особе између 40 и 54 године чине 43 посто свих пацијената. Наравно, то не одређује када је право време за ову операцију већ само показује када се људи одлучују на овај корак. Истина је, тешко је одредити колико брзо или споро неко стари. Особа која води рачуна о својим животним навикама, храни се здраво и негује своју кожу на прави начин ће спорије старити него неко ко можда мање води рачуна о тим стварима. Такође, су велики фактор и гени. У сваком случају, право време за операцију капака јесте када приметите да вам опуштена кожа и вишак коже на капцима смета и желите да је отклоните. 

Колико траје опоравак после операције капака?

Углавном се препоручује пацијентима да закажу операцију капака током периода у којем ће моћи да узму довољно слободног времена да се опораве. Почетни период опоравка може трајати једну до две недеље, током којих ћете морати да се одморите што је више могуће, избегавајући напорне активности, што подразумева и одмор од посла. Прерани наставак редовних активности може оптеретити капке и негативно утицати на ваше резултате. Иако се распоред свих људи разликује, многи пацијенти сматрају да је зимска сезона сјајно време за пластичну операцију свих врста. Током зимске сезоне лакше је боравити унутра и избегавати физичке активности на отвореном које могу напрезати или повредити тело приликом опоравка. На крају, одлука о томе када ћете оперисати капке је ваша, али обавезно сачекајте док се не осећате сигурним у свој план лечења и потражите пластичног хирурга са којим се осећате пријатно. 

Ко се чешће одлучује за операцију капака, жене или мушкарци?

На операцију горњих капака се чешће опредељују жене јер то може да им да младалачкији изглед. Наравно, многе жене се опредељују и за операцију доњих капака уз помоћ које ће изгледати свежије и енергичније. Све је ствар тога што желите да постигнете операцијом капака. Код мушкараца је операција доњег капка чешћа. То мушкарцима омогућава да изгледају опуштеније и освеженије, а лицу могу да се одузму године. Мушкарци се ређе опредељују за операцију горњих капака јер то може довести до женственијег изгледа. Дакле, не може се рећи ко се чешће опредељује за операцију капака, али овде видимо да операцију горњих капака преферирају жене док се мушкарци чешће опредељују за операцију доњих капака.

На крају, најбољи савет који вам можемо дати јесте да закажете преглед код офтамолога и консултујете се са стручњаком из области окулопластичне и реконструктивне хирургије. Хирург ће вам дати савете и идеје како да побољша да изгледате што природније уз помоћ операције капака.


 

Коментара: 0


#   вид   операција   очи   око   очни капак   офтомологија
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима