Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кадровско појачање Клиничког центра у Нишу

rssBookmark and Share

06.06.2017. Народне новине, Белами, Јужна Србија Инфо

Нишки Клинички центар запослио је 60 здравствених радника, од којих је 16 засновало стални радни однос, док су остали ангажовани на одређено време.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Према најави директора Клиничког центра Зорана Радовановића, до краја овог месеца њима ће се придружити још 80 колега, за чији је пријем конкурс расписан јуче.

Радовановић је нагласио да је кадровско појачање у интересу више од два и по милиона пацијената са југа Србије, које збрињава ова установа терцијарног здравства.

-Конкурс за пријем 60 људи расписан је 15. маја и они данас почињу да раде. Већ данас смо расписали још један конкурс за запошљавање још 80 здравствених радника, од којих ће 42 добити стални радни однос. Основни критеријум за запошљавање био је и остаће дужина рада у нашој установи. Захвлајујући овим конкурсима, више неће бити ниједног радника у Клиничком центру који чека на посао дуже од две године- казао је Радовановић, али је нагласио да је трећина од укупног броја нових радних места резервисана за оне који никада нису радили.

- Критеријум за њихово запошљавање биће просечна оцена на школовању – казао је први човек нишког здравства и најавио да ће након отварања новог Клиничког центра бити примљено још особља, укључујући и лекаре.-Нова опрема инсталирана у Клиничком центру захтева запошљавање бар још 35 нових лекара, анестезиолога, радиолога, дечјих хирурга и хирурга – објаснио је Радовановић.

- Говорећи о опремању нишке болнице, Радовановић се похвалио куповином информатичких уређаја вредних 3.250.000 динара, колико је обезбеђено из сопствених средстава.

-  Захваљујући новој опреми биће олакшано заказивање дијагностике и лечења и скраћивање рокова за здравствене услуге у нашој установи – рекао је Радовановић.

Коментара: 0


#   запошљавање   Клинички центар Ниш   Зоран Радовановић
@tigerzoki @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима