Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како лечити и спречити појаву упале десни?

Bookmark and Share

29.11.2017. Никола Стојановић

Једна врло честа појава, када је у питању наше орално здраљве, јесте упала десни. Упала десни може да се избегне и да се предупреди. То је заправо случај и са свим осталим болестима зуба и генерално целокупног оралног здравља.

Како лечити и спречити појаву упале десни?

Понашање и навике одређују наше здравље. Потребно је да само мало водите рачуна и никада нећете да се сусретнете са појавом упала десни, али и са осталим нежељеним болестима. Важно је само да научите које су то здраве навике и да натерате себе на неки начин да их поштујете. 

Употреба квалитетне четкице за зубе 

Да би се избегла појава упала десни, морате да знате да је најбитније да водите рачуна о оралној хигијени. Од чега зависи орална хигијена? Пре свега од начина на који је одржавате, али и од елемената које користите. Четкица је веома важан фактор у борби против упале десни, односно у превенцији. Квалитетна четкица је она која савршено скида наслаге са ваших зуба. Четкицу треба мењати на сваких три месеца. Такође, четкицу морате правилно и да одржавате. Четкица је један од кључних елемената када говоримо о оралној хигијени. Треба да пронађете ону четкицу која вама одговара, али која ипак испуњава стандарде.

Правило прање зуба 

Наравно, поред добре и квалитетне четкице за зубе, важно је да на правилан начин перете зубе. Уколико и даље нисте сигурни како се то ради, онда би најбоље било да разговарате са вашим стоматологом. На тај начин ћете сигурно најбоље научити. Значи, добра четкица вам ништа неће значити уколико на правилан начин не перете зубе. У суштини оно што је најбитније јесте то да увек четкицом превлачите од корена на доле. И то никако не треба да радите грубо. Када имате квалитетну четкицу и када перете зубе на правилан начин, смањићете ризик од појаве упале десни. 

Упалу десни можете победити и природним средствима који могу бити јако делотворни. Уколико желите да сазнате како да елиминишите упалу десни на природан начин, посетите овај сајт

Користити конац за зубе 

Конац за зубе морате обавезно да почнете да корсите, уколико до сада нисте. Не морате конац за зубе свакодневно користити, већ можете то радити после јела или након прања зуба. Уколико сматрате да вам је конац за зубе непрактичан, онда можете да користите и четкицу. Некада је лакше приступити неким деловим између зуба чачкалицом, него концем за зубе. У принципу је важно да се у устима, тачније између зуба никако не задржавају остаци хране. Они остаци хране који нису уклоњени на време, могу да проузрокују различите врсте инфекција. Такође могу да доведу до упала десни. 

Јутарња и вечерња рутина - раствор за испирање

Добро би било да користите и раствор за испирање уста, јер на тај начин убијате све оне бактерије, које се налазе у вашим устима. Ово би заиста требало да вам постане једна врста навике. Раствор за испирање је пријатног укуса и не мора да значи да ће бити много јак. Ви можете да изаберете онај који вама одговара. Значи на вама је да одлучите да ли ћете јачег укуса или слабијег. Овај раствор има врло сличан укус као и паста за зубе. На овај начин уклањате бактерије из ваших уста и самим тим сте спречили да вам се догоди упала десни. Све ове радње и поступке треба понављати сваки дан и то треба да вам постане једна врста рутине. 
 

Коментара: 1


#   здравље   стоматологија   зуби
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Petar, 05.12.2017.:
    Ne koristite paste za zube niti rastvore jer sadrže fluor!!!
    Veoma opasan toksin koji je izmedju ostalog I kancerogen!!!


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима