Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коронавирусом заражене још 344 особе у Србији, преминуло 13 пацијената, у Нишу два

rssBookmark and Share

Ниш 14.07.2020. Јужна Србија Инфо

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији регистрован код још 344 особе. Од последица заразе преминуло је још 13 људи. У Covid објектима Клиничког Центра Ниш, хоспитализовано је укупно 333 пацијената. Код 109 пацијената, од којих и 4 детета која су у стабилном стању, је потврђено присуство вируса Covid-19.

Коронавирусом заражене још 344 особе у Србији, преминуло 13 пацијената, у Нишу два

Од укупног броја хоспитализованих, потврђених пацијената, 11 је прикључено на апарате за вештачку вентилацију и налазе се у јако тешком општем стању.

Сви пацијенти су под 24 - часовним надзором и детаљним мониторингом животних функција од стране лекара и медицинског особља нишког Kлиничког центра.

Њихов клинички статус се процењује из минута у минут, а терапијске мере предузимају у односу на терапијски одговор.

Нажалост, упркос свим напорима лекара нишког Kлиничког центра, 2 пацијентa, са потврђеним вирусом Covid-19 је преминуло.

У ЗЦ Лековац у Covid болници, тренутно је хоспитализовано 137 пацијената. Код 17 пацијената је потврђено присуство вируса Covid-19.

У 4 Covid болнице у ЗЦ Врање, укупано је хоспитализовано 197 пацијената. Код 115 пацијената је потврђено присуство вируса.

Међу хоспитализованим пацијентима, нема деце заражене вирусом Covid-19.

У ЗЦ Сурдулица, у Covid болници тренутно су хоспитализована 63 пацијената. Код 54 пацијента је потврђено присуство вируса Covid-19.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Министарство здравља   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима