Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

НИС кроз програм "Заједници заједно" улаже у рад здравствених установа

rssBookmark and Share

Ниш 26.03.2019. Јужна Србија Инфо

Компанија НИС у оквиру овогодишњег програма „Заједници заједно“ улаже готово милион евра (116,5 милиона динара) у побољшање рада здравствених установа у 13 градова и општина широм Србије (Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Пожаревац, Зрењанин, Кикиндра, Нови Бечеј, Србобран, Житиште, Кањижа, Пландиште).

НИС кроз програм "Заједници заједно" улаже у рад здравствених установа

Овим поводом у Дому Народне скупштине Републике Србије потписан је Меморандум о сарадњи између компаније НИС и Министарства здравља Републике Србије, као и споразуми о сарадњи НИС-а и 13 локалних самоуправа у којима ова компанија послује.

Споразуме су потписали генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев, министар здравља Златибор Лончар и представници 13 општина и градова у којима се програм спроводи, међу којима и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Потписивањем споразума о сарадњи између НИС-а и 13 локалних заједница уједно је почео и овогодишњи конкурс у оквиру новог циклуса програма „Заједници заједно“, који се већ 11 година реализује са циљем побољшања квалитета живота у локалним заједницама у којима ова компанија послује.

Конкурс је отворен од 22. марта до 22. априла.

Сва средства из овогодишњег програма биће усмерена на подршку здравственим институцијама у локалним заједницама у којима НИС послује. Зато позивамо медицинске установе из Ниша да се пријаве и да заједно унапредимо услове за лечење на територијама нашег града.

О избору пројеката одлучиваће Комисија састављена од представника Министарства здравља Републике Србије, компаније НИС и Града Ниша.

Сви услови и пропозиције јавног конкурса „Заједници заједно“ могу се наћи на сајту www.zajednicizajedno.nis.eu, а резултати конкурса биће објављени до 31. маја 2019. године.

Буџет за Ниш је пет милиона динара и од тих средстава биће финансирано до пет пројеката које пријаве здравствене установе.

Коментара: 0


#   Ниш   здравство   Дарко Булатовић   Златибор Лончар   НИС   1. мај   Заједници заједно програм   здравствене установе
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима