Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић: Компанија "Филип Морис" поуздан партнер Владе Србије

rssBookmark and Share

Ниш 16.10.2018. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обишла је данас компанију "Филип Морис" у Нишу, која је у септембру 2003. године приватизовала највећу српску фабрику дувана "ДИН", и до данас остала највећа америчка, и међу десет највећих страних инвестиција у Србији.

Брнабић: Компанија "Филип Морис" поуздан партнер Владе Србије

Брнабић је подсетила на то да ова компанија запошљава 900 радника директно и 3.000 индиректно, и да она у Србију не доноси само новац, већ и знање, технологију и систем рада, који остаје у нашој земљи и прелива се на друге гране привреде.

Ова компанија је један од најпожељнијих послодаваца у Србији и одличан партнер Владе Србије и Града Ниша, нагласила је премијерка и додала да ће Србија учинити све да "Филип Морис" настави пословање у нашој земљи.

Она је посебно истакла да се компанија налази у Нишу и да је то важан део плана децентрализације и равномерног регионалног развоја Србије, којим Влада покушава да смањи миграције у Београд и Нови Сад.

Претходна влада је покренула иницијативу подизања Ниша на ноге као регионалног центра јужне Србије и мислим да смо то сада успели довођењем нових инвеститора и отварањем нових радних места. До краја године почеће изградња научно-технолошког центра, а од почетка следеће и лабораторијске ламеле. То ће све допринети томе да се Нишу врати епитет центра електронске индустрије, поручила је Брнабић.

Она је навела и да се у Нишу, у првој фази, гради 2.400 станова за припаднике служби безбедности.

Према њеним речима, улаже се и у Краљево, Лозницу, Прокупље, и друге градове широм Србије, који се обилазе и на терену се утврђује шта им је потребно и како њихови проблеми могу да се реше.

Када је у питању изградња станова, премијерка је навела да ће до 1. маја изградња кренути у свим локалним самоуправама које припадају првој фази, најпре у Нишу и Врању.

Постоји кашњење од неколико месеци због планских основа и локацијских услова, али изградња ће почети и све ће тећи по плану, поновила је она и додала да је за изградњу станова у Нишу и Врању већ издвојен новац из буџета.

Упитана за цену квадрата, Брнабић је навела да, по закону, цена не може бити виша од 500 евра по квадрату.

То је максимална цена за Београд. Очекујем да на југу цена буде мања, и не знам да ли ће то бити 400, 450, 350 евра, али по закону не може бити више од 500 евра, истакла је председница Владе.

Компанија "Филип Морис" је са почетним улагањем од 520 милиона долара била највећа директна страна инвестиција у периоду 2003–2004. године, а након тога наставила је да улаже у модернизацију и развој производње, као и у проширење производних и складишних капацитета.

Коментара: 0


#   Ниш   Београд   Влада Републике Србије   Дарко Булатовић   Филип Морис   Ана Брнабић   Нови Сад   седница Владе   Дуванска индустрија   1. мај
@Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @anabrnabic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима