Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

NIS kroz program "Zajednici zajedno" ulaže u rad zdravstvenih ustanova

rssBookmark and Share

Niš 26.03.2019. Južna Srbija Info

Kompanija NIS u okviru ovogodišnjeg programa „Zajednici zajedno“ ulaže gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u poboljšanje rada zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikindra, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža, Plandište).

NIS kroz program "Zajednici zajedno" ulaže u rad zdravstvenih ustanova

Ovim povodom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije potpisan je Memorandum o saradnji između kompanije NIS i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i sporazumi o saradnji NIS-a i 13 lokalnih samouprava u kojima ova kompanija posluje.

Sporazume su potpisali generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predstavnici 13 opština i gradova u kojima se program sprovodi, među kojima i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Potpisivanjem sporazuma o saradnji između NIS-a i 13 lokalnih zajednica ujedno je počeo i ovogodišnji konkurs u okviru novog ciklusa programa „Zajednici zajedno“, koji se već 11 godina realizuje sa ciljem poboljšanja kvaliteta života u lokalnim zajednicama u kojima ova kompanija posluje.

Konkurs je otvoren od 22. marta do 22. aprila.

Sva sredstva iz ovogodišnjeg programa biće usmerena na podršku zdravstvenim institucijama u lokalnim zajednicama u kojima NIS posluje. Zato pozivamo medicinske ustanove iz Niša da se prijave i da zajedno unapredimo uslove za lečenje na teritorijama našeg grada.

O izboru projekata odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kompanije NIS i Grada Niša.

Svi uslovi i propozicije javnog konkursa „Zajednici zajedno“ mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu, a rezultati konkursa biće objavljeni do 31. maja 2019. godine.

Budžet za Niš je pet miliona dinara i od tih sredstava biće finansirano do pet projekata koje prijave zdravstvene ustanove.

Komentara: 0


#   Niš   zdravstvo   Darko Bulatović   Zlatibor Lončar   NIS   1. maj   Zajednici zajedno program   zdravstvene ustanove
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima