Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Narednih meseci kreće izgradnja stanova za bezbednjake u Nišu i Vranju

rssBookmark and Share

Niš 15.10.2018. Južna Srbija Info

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, nakon sastanka sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i resornim ministrima povodom razvoja projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, da će do 1. maja u svih sedam gradova Srbije krenuti izgradnja tih stanova.

Vučić: Narednih meseci kreće izgradnja stanova za bezbednjake u Nišu i Vranju

Vučić je u svom obraćanju medijima rekao, da se za subvencionisane stanove prijavilo ukupno 23.423 pripadnika snaga bezbednosti, uključujući i one koji nemaju adekvatan smeštaj.

Prema njegovim rečima, prva faza predviđa 8.086 stambenih jedinica, čime se trećina prijavljenih lica zbrinjava.

Već u narednih mesec dana krenućemo u izgradnju u nišu i Vtanju. Zatim slede Kraljevo, Kragujevac i Sremska Mitrovica, pa Novi Sad i Beograd, objasnio je on.

Predsednik je dodao da će do 1. maja u svih sedam gradova krenuti izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a sve bi trebalo da bude gotovo u 2020. godini.

Prema njegovim rečima, u Vranju će biti izgrađeno 486 stanova, u Nišu 2.400, Novom Sadu 2.051, a u Beogradu u prvoj fazi 1.000 stanova. 

On je izneo podatak da na rešavanje stambenog pitanja čeka 14.169 policajaca, 7.575 pripadnika Vojske Srbije, 856 pripadnika BIA i njih 1.021 u Ministarstvu pravde.

Država će, kako je naglasio, subvencionisati stanove i u pojedinim mestima van Beograda, oni će moći da se kupe za 300 do 350 evra po metru kvadratnom što je, kako je ocenio, izvanredna cena. 

Predsednica Vlade Ana Brnabić izrazila je uverenje da će Srbija na kraju godine sigurno imati privredni rast veći od četiri odsto, a sledeće godine će prvi put biti u situaciji da uloži više od 200 milijardi dinara u kapitalne investicije.

Važno je da imamo održivi rast i zbog fiskalne discipline, koju smo zadržali od vlade Aleksandra Vučića, zbog čega ćemo biti u situaciji da sledeće godine uložimo još više novca u kapitalne investicije, dodala je ona.

Premijerka je objasnila da će ogroman deo novca i dalje biti ulagan u putnu i železničku infrastrukturu, bezbednost, zdravstvo i za razvoj nauke i inovacija. 

Vučić je takođe najavio projekat "Milijarda evra u zdravstveni sistem Srbije", dogovoren na današnjem sastanku sa premijerkom, te precizirao da će ta suma biti uložena u srpsko zdravstvo u naredne tri godine u sve tipove zdravstvenih ustanova. 

Oko 235 miliona evra ide u opšte bolnice, oko 430 miliona u kliničke centre, 54 dodatna miliona evra namenjena su Tiršovoj 2, još 100 miliona u 11 klinika i oko 200 miliona u domove zdravlja, istakao je on, dodavši da će se to uložiti u 2019, 2020. i 2021. godini.


#   Niš   Kragujevac   MUP RS   Aleksandar Vučić   zdravstvo   Sremska Mitrovica   stanovi   Ana Brnabić   Novi Sad   sednica Vlade   1. maj   privredni rast   bezbednosne snage   Vojska Srbije
@avucic @anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima