Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одобрено прво тестирање вакцине на људима

Bookmark and Share

22.04.2020. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Институт "Пол Ерлих" саопштио да је одобрено прво тестирање вакцине против коронавируса на људима у Немачкој.

Фото: Профимедиа илустрација
Фото: Профимедиа илустрација

Институт "Пол Ерлих", са седиштем у немачком граду Лангену, водећа је институција у истраживању вакцина и надлежна за издавање одобрења.

Први човек Института Пол Цихутек на конференцији за новинаре рекао је да је Институт у борби против коронавируса одобрио прву фазу тестирања, те да очекује да ће вакцина бити спремна на пролеће идуће године.

Прва фаза тестирања на људима спроводи се на групи добровољаца, и у тој фази се истражује да ли је вакцина уопште безбедна, да ли наноси штету, пошто је до сада у претклиничким анализама вакцина тестирана само на животињама.

У другој фази се нова вакцина затим тестира на више хиљада људи са циљем да се установи да ли има одговарајуће деловање против ковида 19 и да ли штити људе од заразе.

Циљ је да се створи имунитет код вакцинисаних особа, а уз то мора бити анализирано и колика доза вакцине је потребна да би деловала.

У трећој фази, вакцина се тестира на узорку до 20.000 људи, са циљем утврђивања деловања вакцине на тако великом броју и како би се установило има ли пропратних појава, јер је услов за одобрење вакцине да је максимално безбедна.

Након три клиничке студије на људима, Институт "Пол Ерлих" ће у хитном поступку проверавати да ли су тестови спроведени исправно и након тога даје се одобрење за производњу вакцине.

Коментара: 0


#   Немачка   вакцине   Коронавирус   Институт Пол Ерлих
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима