Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Помозимо Софији из Алексинца

rssBookmark and Share

Алексинац 09.05.2019. Јужна Србија Инфо

Софија Накић болује од саркома везивног ткива у синусној шупљини и на меком непцу, болест јој је дијагностикована са закашњењем 2018 године, а први симптоми болести појавили су се децембра 2017 године. Од 14.8.2018 године, до сада и надаље се лечи на Институту за Онкологију и Радиологију Србије и повремено у КЦ Нис одељење Дечје онкологије и радиологије.

Помозимо Софији из Алексинца

Апелујемо на све грађане да било како помогну малој Софији.

Кутије за добротворни прилог ће бити постављене у 'цаффе цуба' у Житковцу. Такође хитно су потребна колица због тога што мала Софија користи колица која су стара. Гуме често испуштају а и колица су позајмљена од жене која има само једну ногу, те су модификована за такве људе. У разговору са господином Бојаном (Софијиним оцем) сазнали смо да је болест веома опака.

Тачније ту болест називају и "дечији рак". Само један од милион људи задобије ову опаку и тешку болест, а борба са том болешћу у опште није лака и једноставна. Наиме задњи пут је та болест у нашој општини била примећена 1986. године. Да је на време дијагностикована болест Софија би сад као и сва остала деца трчала напољу и највећи би јој био проблем коју хаљину да изабере. Лекари су је лечили од свега другог осим од њене болести јер је требало времена да се одради скенер главе.

АПЕЛУЈЕМО И МОЛИМО СВЕ ЉУДЕ КОЈИ СУ У МОГУЋНОСТИ ДА ПОМОГНУ МАЛОЈ СОФИЈИ ЈЕР ДЕЧИЈИ ЖИВОТ НЕМА ЦЕНУ.

Одрекните се бар једне кафе и ставите у кутију у Житковцу јер су најпотребнија константна примања породици. Такође би било најбоље да се отвори линија на којој би људи могли да шаљу поруке за Софијино излечење.

Сви који хоће да помогну нека се јаве на профилу @aleksinac_i_okolina, или нека новац однесу у Кафф "Куба" у Житковцу.

Покажимо још једном да смо сложни и да дајемо све од себе за дечији осмех.

Коментара: 0


#   Алексинац   хуманитарна акција   карцином   Софија Некић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима