Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посао за 17 лекара у селима на подручју Врања

rssBookmark and Share

Врање 05.04.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и вд директора Здравственог центра др Драган Величковић потписали су Уговор о сарадњи при пружању примарне здравствене заштите становништва у руралним подручјима и периферним градским насељима.

Илустрација
Илустрација

"Град Врање реализацијом овог уговора, који је у складу са Акционим планом за спровођење Стратегије јавног здравља за период 2018/2025. година, омогућава ангажовање 17 лекара опште праксе на привременим и повременим пословима, што је од великог значаја. На овај начин квалитет и доступност здравствене заштите у сеоским и периферним градским насељима подижемо на знатно виши ниво", истакао је градоначелник др Миленковић.

Он је рекао да је из буџета града опредељено 12 милиона динара, и да ће ангажовани лекари месечно примати око 78.000 динара.

"Пројектно финансирање применићемо и када је реч о специјализацији лекара, а једна од активности биће да повећамо број здравствених амбуланти. Једну оспособљавамо у Доњем Врању, а планирамо да отворимо нове и у насељима Рашка и Горња чаршија", рекао је др Миленковић.

На подршци се захвалио вд директора Здравственог центра Врање, др Драган Величковић.

"Имали смо велико разумевање градоначелника и његовог тима, и ово је пример који треба да следе и остале локалне самоуправе у Србији. Реч је о друштвеној одговорности, јер је пружена шанса младим људима да стекну искуство, усавршавају се и  остану овде. Осим у селима и приградским насељима, лекари ће бити ангажовани и у Хитној помоћи и Служби кућног лечења", рекао је др Величковић. По речима заменика градоначелника Ненада Антића ово је велики успех у борби за отварање нових радних места. Говорио је и градски већник др Мирољуб Станковић истакавши да је градоначелник са својим тимом испунио обећање. "Побољшаћемо примарну здравствену заштиту, а успећемо уз помоћ државе и партнерских организација да завршимо и Хируршки блок, што је од огромног значаја за све грађане", нагласио је др Станковић.    

Коментара: 0


#   Врање     посао   здравље   Драган Величковић   село   Градски већник   Слободан Миленковић   Град Врање   Мирољуб Станковић   пројектно финансирање   Здравствени центар Врање   Стратегија јавног здравља
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима