Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posao za 17 lekara u selima na području Vranja

rssBookmark and Share

Vranje 05.04.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i vd direktora Zdravstvenog centra dr Dragan Veličković potpisali su Ugovor o saradnji pri pružanju primarne zdravstvene zaštite stanovništva u ruralnim područjima i perifernim gradskim naseljima.

Ilustracija
Ilustracija

"Grad Vranje realizacijom ovog ugovora, koji je u skladu sa Akcionim planom za sprovođenje Strategije javnog zdravlja za period 2018/2025. godina, omogućava angažovanje 17 lekara opšte prakse na privremenim i povremenim poslovima, što je od velikog značaja. Na ovaj način kvalitet i dostupnost zdravstvene zaštite u seoskim i perifernim gradskim naseljima podižemo na znatno viši nivo", istakao je gradonačelnik dr Milenković.

On je rekao da je iz budžeta grada opredeljeno 12 miliona dinara, i da će angažovani lekari mesečno primati oko 78.000 dinara.

"Projektno finansiranje primenićemo i kada je reč o specijalizaciji lekara, a jedna od aktivnosti biće da povećamo broj zdravstvenih ambulanti. Jednu osposobljavamo u Donjem Vranju, a planiramo da otvorimo nove i u naseljima Raška i Gornja čaršija", rekao je dr Milenković.

Na podršci se zahvalio vd direktora Zdravstvenog centra Vranje, dr Dragan Veličković.

"Imali smo veliko razumevanje gradonačelnika i njegovog tima, i ovo je primer koji treba da slede i ostale lokalne samouprave u Srbiji. Reč je o društvenoj odgovornosti, jer je pružena šansa mladim ljudima da steknu iskustvo, usavršavaju se i  ostanu ovde. Osim u selima i prigradskim naseljima, lekari će biti angažovani i u Hitnoj pomoći i Službi kućnog lečenja", rekao je dr Veličković. Po rečima zamenika gradonačelnika Nenada Antića ovo je veliki uspeh u borbi za otvaranje novih radnih mesta. Govorio je i gradski većnik dr Miroljub Stanković istakavši da je gradonačelnik sa svojim timom ispunio obećanje. "Poboljšaćemo primarnu zdravstvenu zaštitu, a uspećemo uz pomoć države i partnerskih organizacija da završimo i Hirurški blok, što je od ogromnog značaja za sve građane", naglasio je dr Stanković.    

Komentara: 0


#   Vranje     posao   zdravlje   Dragan Veličković   selo   Gradski većnik   Slobodan Milenković   Grad Vranje   Miroljub Stanković   projektno finansiranje   Zdravstveni centar Vranje   Strategija javnog zdravlja
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima