Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posao za 43 zdravstvena radnika Zdravstvenog centra Vranje u seoskim područjima

rssBookmark and Share

Vranje 29.01.2020. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić i direktorka Apoteke Vranje, Ivana Kostić potpisali su Sporazum o saradnji pri pružanju primarne zdravstvene zaštite stanovništva u ruralnim područjima i perifernim naseljima, a u okviru kojeg će biti angažovana 43 zdravstvena radnika.

Posao za 43 zdravstvena radnika Zdravstvenog centra Vranje u seoskim područjima

Gradonačelnik Vranja, podsetio je, da je ovaj projekat započet pre tri godine, kao i da smo bili prva lokalna samouprava koja je našla pravni odnos i putem projektog finansiranja angažovala zdravstvene radnike.

"Mi nismo osnivači Zdravstvenog centra, Dom zdravlja nije pripadao gradu Vranju, a po novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti svi Domovi zdravlja su pod patronatom Ministarstva zdravlja, tako da se sada ovaj projekat verifikuje i pokazuje koliko je značajan jer smo zahvaljujući njemu uposlili sve vas. Osim toga, na ovaj način mi smo se potrudili i da vam ukažemo poštovanje, da pokažemo da cenimo vaš trud koji ste uložili tokom školovanja, kao i da  zaposlenjem dobijate ličnu satisfakciju'', rekao je gradonačelnik. On je takođe naglasio da je ove godine u okviru projekta proširena delatnost, pa će tako biti angažovani i zubni i farmaceutski tehničari, kao i stručni saradnici, odnosno logopedi.

Direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić, najavila je da će se zahvaljujući ovom projetu stvoriti mogućnosti za formiranje  službe kućnog lečenja u Vranjskoj Banji. Inače, kako je istakao gradonačelnik dr Milenković, vrednost projekta je 12 miliona dinara koji su izdvojeni iz gradskog budžeta.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stajić, gradski većnik Miodrag Stanković, menadžment Zdravstvenog centra i lekari, medicinski tehnčari i stručni saradnici koji će biti angažovani na ovim poslovima.

Komentara: 0


#   Vranje   selo   Miodrag Stanković   Slobodan Milenković   zaposlenje   projektno finansiranje   Zdravstveni centar Vranje
@Mikica_S @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima