Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преминуло још 9 пацијената, 352 новозаражена у Србији - преминула трудница из Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 21.07.2020. Јужна Србија Инфо

Према најновијим подацима, у Србији су регистрована још 352 заражена коронавирусом. Преминуло је девет пацијената. На респираторима се налази 198 особа. У Covid објектима Клиничког Центра Ниш, хоспитализовано је укупно 380 пацијената. Код 152 пацијената, од којих и 3 детета која су у стабилном стању, је потврђено присуство вируса Covid-19.

Преминуло још 9 пацијената, 352 новозаражена у Србији - преминула трудница из Ниша

Двадесетседмогодишња трудница која је била на респиратору, а која је јуче изгубила бебу одмах по рођењу, преминула је у Нишу.

Стање труднице на респиратору јуче се погоршало, па је конзилијум лекара одлучио да је породи царским резом у 31. недељи трудноће. Рођен је дечак, који је недуго после порођаја, преминуо.

Трудница је поново враћена на респиратор, али је јутрос у 8.55 изгубила битку.

"Стање труднице је било животно угрожавајуће, враћена је на механичку вентилацију. Болест је добила системски карактер, у последњем триместру патила је од ЕПХ гестозе и повишеног притиска, прилично компликована ситуација", рекао је за РТС др Радмило Јанковић.

У КЦ Ниш су још две труднице, из Куршумлије и Врања.

Према речима др Јанковића, трудница из Куршумлије је стабилно, у стационару је новог клиничког центра и под надзором лекара.

Трудница из Врања је, каже, у озбиљнијем стању, животно угрожена.

"На механичкој вентилацији је, њене животне функције се прате, лекари се боре за њен живот. Рано је размишљати о порођају, надамо се да ћемо успети да њено стање стабилизујемо", наводи др Јанковић. 

Анђелка Славковић, руководилац Клинике за дечију хирургију КЦ Ниш, рекла је раније за РТС да је трудница која је данас преминула у болницу примљена као суспектна на коронавирус, али да су тестови рађени неколико пута показали да је негативна.

КЦ Ниш

Од укупног броја хоспитализованих, потврђених пацијената, 18 је прикључено на апарате за вештачку вентилацију и налазе се у јако тешком општем стању.

Сви пацијенти су под 24 - часовним надзором и детаљним мониторингом животних функција од стране лекара и медицинског особља нишког Kлиничког центра.

Њихов клинички статус се процењује из минута у минут, а терапијске мере предузимају у односу на терапијски одговор.

Нажалост, упркос свим напорима лекара нишког Kлиничког центра, 1 пацијент, са потврђеним вирусом Covid -19 је преминуо.

У ЗЦ Лековац у Covid болници, тренутно је хоспитализовано 155 пацијената. Код 34 пацијената је потврђено присуство вируса Covid -19.

У 4 Covid болнице у ЗЦ Врање, укупано је хоспитализовано 175 пацијената. Код 93 пацијената је потврђено присуство вируса. Нажалост, 1 пацијент са потрврћеним COVID-19 вирусом је преминуо.

Међу хоспитализованим пацијентима, нема деце заражене вирусом Covid -19.

У ЗЦ Сурдулица, у Covid болници тренутно су хоспитализована 60 пацијената. Код 38 пацијента је потврђено присуство вируса Covid -19.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   трудница   кризни штаб   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима