Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Србија у одлучујућој шестој недељи - Бање примају на опоравак здравствене раднике

Bookmark and Share

Нишка Бања 13.04.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Србија се налази у шестој недељи епидемије коронавируса који је до сада однео 80 живота, а регистровано је укупно 3.630 случајева. Мере за спречавање ширења заразе дају резултате и у последњим данима епидемиолошка кривa је заравњена, али стручњаци апелују да не сме доћи до опуштања.

Фото: Јужна Србија архива
Фото: Јужна Србија архива

Јутрос је завршен тродневни полицијски час који је трајао пуних 60 сати.

Институт "Нишка Бања", примиће на опоравак здравствене раднике.

Здравствени радници, запослени у здравственим установама, припадници Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране и Војске Србије, који су заражени коронавирусом током вршења радне обавезе, биће лечени у бањама.

Кризни штаб за сузбијање Ковида-19, донео је закључак којим се здравствени радници, запослени у здравственим установама, припадници Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране и Војске Србије, који су заражени коронавирусом током вршења радне обавезе, упућују на лечење у српске бање.

Они ће бити упућени у Специјалну болницу за рехабилитацију "Јунаковић" у Апатину, Институт за рехабилитацију "Селтерс бања" у Младеновцу, Специјалну болницу у Бањи Ковиљачи, Институт за лечење и рехабилитацију "Нишка Бања" и Специјалну болницу "Меркур" у Врњачкој Бањи.

Упућивање се врши по територијалном принципу и преко надлежних завода за јавно здравље.

Први пацијенти у Врњачкој бањи очекују се у понедељак око 11 сати, потврдио је за РТС Дејан Станојевић, директор СБ "Меркур".

Од увођења ванредног стања све ове здравствене установе су празне. 

Коментара: 0


#   Нишка Бања   здравствени радници   Радон Нишка Бања   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима