Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srbija u odlučujućoj šestoj nedelji - Banje primaju na oporavak zdravstvene radnike

Bookmark and Share

Niška Banja 13.04.2020. RTS, Južna Srbija Info

Srbija se nalazi u šestoj nedelji epidemije koronavirusa koji je do sada odneo 80 života, a registrovano je ukupno 3.630 slučajeva. Mere za sprečavanje širenja zaraze daju rezultate i u poslednjim danima epidemiološka kriva je zaravnjena, ali stručnjaci apeluju da ne sme doći do opuštanja.

Foto: Južna Srbija arhiva
Foto: Južna Srbija arhiva

Jutros je završen trodnevni policijski čas koji je trajao punih 60 sati.

Institut "Niška Banja", primiće na oporavak zdravstvene radnike.

Zdravstveni radnici, zaposleni u zdravstvenim ustanovama, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su zaraženi koronavirusom tokom vršenja radne obaveze, biće lečeni u banjama.

Krizni štab za suzbijanje Kovida-19, doneo je zaključak kojim se zdravstveni radnici, zaposleni u zdravstvenim ustanovama, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su zaraženi koronavirusom tokom vršenja radne obaveze, upućuju na lečenje u srpske banje.

Oni će biti upućeni u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Junaković" u Apatinu, Institut za rehabilitaciju "Selters banja" u Mladenovcu, Specijalnu bolnicu u Banji Koviljači, Institut za lečenje i rehabilitaciju "Niška Banja" i Specijalnu bolnicu "Merkur" u Vrnjačkoj Banji.

Upućivanje se vrši po teritorijalnom principu i preko nadležnih zavoda za javno zdravlje.

Prvi pacijenti u Vrnjačkoj banji očekuju se u ponedeljak oko 11 sati, potvrdio je za RTS Dejan Stanojević, direktor SB "Merkur".

Od uvođenja vanrednog stanja sve ove zdravstvene ustanove su prazne. 

Komentara: 0


#   Niška Banja   zdravstveni radnici   Radon Niška Banja   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima