Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесплатни кардиолошки и офтамолошки прегледи у КЦ Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 24.02.2018. Јужна Србија Инфо

Акција, бесплатних превентивних прегледа у нишком Клиничком центру, бити одржана сутра, у недељу, 25.2. у времену од 8 до 16 сати.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Сви заинтересовани грађани, моћи ће да обаве кардиолошке и офтамолошке прегледе, као и лабораторијске анализе- мерење нивоа шећера у крви и анализе крви на тумор маркере простате (ПСА) за мушкарце и тумор маркере јајника (ЦА 125) за жене.

Кардиолошки прегеди ће се обављати у специјалистичким амбуланатама у новој згради Клиничког центра, у Центру за радиологију (УЛАЗ СА ГЛАВНОГ СТЕПЕНИШТА).

Сви заинтересовани за очни преглед, исти могу обавити у специјалистичким амбуланатама Клинике за очне болести, у старом делу наше здравствене Установе.

Лабораторијске анализе крви, такође ће се обављати у старом делу Клиничког центра и то: тумор маркери јајника (ЦА 125) у просторијама зграде Нуклеарне медицине, док ће се анализе крви за проверу нивоа шећера у крви и тумор маркери простате (ПСА) радити у лабораторијама зграде Центра за медицинску биохемију (УЛАЗ ИЗ ЗГРАДЕ УПРАВЕ).

Подсећамо, ово је шеста у низу акција бесплатних превентивних прегледа, које Министарство здравља организује у циљу ране дијагностике и превенције болести,а у оквиру којих је, до сада, прегледано близу 100.000 грађана. Од тог броја, њих више од 2.000 је упућено на даљу дијагностику, чиме је још једном показано да промоција превенције као начина бриге о сопственом здрављу нема алтернативу.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   здравствени преглед
@
[ Додај коментар ]