Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За уградњу зубних импланата и Јужна Србија има популарне локације

Bookmark and Share

16.03.2023. Никола Стојановић

Када се ради о приватним здравственим установама, односно конкретно стоматолошким ординацијама, сви из наше земље некако хрле у већи град. То није случајно – велики градови, престоница нарочито, нуди много више избора, самим тим и могућности и да се прође нешто јефтиније али и да се добије и квалитетнија услуга.

zubni implanti srbija

Ипак, то што се стоматолошка ординација налази у некој од главних улица неког већег места, не значи нужно да је то квалификује ни као добру, ни као препоручљиву. Врло често се дешава да се добри стоматолози „крију“ и у мањим местима, али нису толико изрекламирани па се за њих зна само локално. Ипак, нема боље рекламе од препоруке оних чији суд уважавамо, па се зато чак и они који живе у већим градовима упућују у мања места – по препоруци. 

У потрази за ординацијом где се уграђују зубни импланти Србија је оаза многим и домаћим и станим држављанима

Термин који се све чешће може чути када је стоматологија у питању јесте зубни туризам. Тај појам подразумева путовање у неку земљу, углавном оближњу или бар релативно близу, зарад обављања неке стоматолошке интервенције. Како су цене у европским земљама по том питању знатно изнад оних у Србији, често је наша земља управо Мека за овакве туристе.Када су у питању зубни импланти Србија је свакако избор оних који су са ових простора, а живе и раде у иностранству. Они неретко свој годишњи одмор користе да обиђу домовину, али и да успут обаве прегледе и интервенције код зубара. Услужна делатност је у иностранству далеко скупљи него код нас.  А у стоматологији, једна од најскупљих процедура јесте уградња импланата.

 Планирање уградње зубних импланата и организовање

Свако ко жели да себи подари потпуно нов осмех и угради зубне импланте, треба да има предочен целокупни процес. То је прва ствар о којој се стоматолог и пацијент договарају. То се може обавити и електронским путем или путем телефона – сваки зубаар који се прихвати тог посла мора да има детаљан план, и временски и ценовни, који ће предочити пацијенту, који у складу с тим планира путовање. Како се уградња импланата одвија у две фазе, уградњу импланата и уградњу круница, односно мостова, а између њих је размак од најмање три месеца, тако се планира боравак у земљи где се обавља процедура. 

За све оно што је припрема, а у припрему спадају снимци и друге анализе које стоматолог захтева, може да се направи договор да се и то достави електронским путем, чиме ће се уштедети на једном доласку најмање. Пацијенте неретко брине тај период у коме вилица треба да прихвати уграђене импланте, да нешто не крене по злу, па је зато неопходно да стоматолог хирург пружи подршку пацијенту и буде ту за свако евентуално питање или проблем са којим се пацијент суочава. Од тренутка када имплант срасте са виличном кости, престаје критична фаза и даља израда круница и мостова нити траје дуго нити је компликована, и ради се за свега неколико дана. Једном када се импланти уграде, трајно је решен велики проблем безубости, а инвестиција у такав осмех је инвестиција у целокупно здравље.


#
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима